Claudiu Zamfir

Finanțare de 700.000 EUR pentru startup-ul românesc Extasy, noua aplicație a fondatorului Untold

Thumbnail

Fondatorul Untold, Bogdan Buta, a lansat în 2020, când festivalurile erau închise de pandemia COVID-19, o platformă online de experiențe pentru timp liber, Extasy, iar acum startup-ul său a obținut o nouă finanțare de capital de risc, de 700.000 de euro, de la un grup de investitori.

Runda este condusă de fondul Early Game Ventures, cu o investiție de 100.000 de euro. Alți 8 investitori, printre care și omul de afaceri clujean Voicu Oprean, fondator AROBS, au mai participat la această rundă de investiții.

În cei 2 ani de existență, Extasy ajunge astfel la a treia rundă de finanțare. Totalul investițiilor atrase este acum de 1,7 milioane de euro. Firma spune că este evaluată la 7,3 milioane de euro, în prezent.

„Ne propunem să triplăm valoarea Extasy și să ajungem la 500.000 de utilizatori la finalul anului, iar aportul de capital ne permite să dezvoltăm platforma într-un ritm și mai accelerat și să o ducem la un nou nivel – obiectivul fiind ieșirea în piața internațională cu un produs complex și scalabil în funcție de specificul fiecărei țări targetate. Ne dorim să creștem și mai mult numărul și complexitatea experiențelor oferite, să continuăm investițiile în dezvoltarea aplicației dedicate și site-ului aferent, pentru a le oferi utilizatorilor o experiență peste așteptări încă de la prima interacțiune”, spune Bogdan Buta (foto), cofondator Extasy, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ce este și ce face Extasy

Bogdan Buta a lansat Extasy, în anul 2020, alături de Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, care fusese, la rândul său, cofondator al platformei de sănătate pentru copii şi părinţi Wello.

Extasy este o platformă online românească prin care  consumatorii pot cumpăra pachete de experiențe memorabile, cu ar fi salturi cu parașuta, plimbări cu avionul și cu elicopterul, excursii off-road, pachete SPA, masaj, excursii city break, evenimente tematice, concerte, pilotaj sportiv, plimbări cu bicicleta în cadru organizat, vizite la castele din România, karting, escape room-uri, tabere de supraviețuire, tabere militare, degustări de vinuri și de brânzeturi, festivaluri de teatru, plimbări cu balonul, ședințe de cățărare, airsoft, tir cu arma, paintball, experiențe VR, lasertag etc.

Startup-ul spune că oferă clienților peste 1000 de astfel de experiențe, clasificate pe 19 categorii, de la diverși furnizori.

Dezvoltarea internațională a Extasy presupune atât lansarea pe piața internațională, în mai multe state, precum și listarea unor experiențe în Dubai, Bulgaria și Ungaria, ce pot fi accesate pe platforma existentă. Deja utilizatorii pot achiziționa astfel de distracții și în Grecia și Croația.

Experiențele pot fi achiziționate pentru uz personal, dar și pentru a fi oferite cadou. Începând cu acest an, utilizatorii aplicației au posibilitatea achiziției de carduri cadou, pe care le pot dărui apropiaților doritori de experiențe inedite pentru timp liber.

În plus, fiecare achiziție aduce recompense utilizatorilor, sub formă de monede virtuale, ce pot fi folosite la cumpărarea de experiențe viitoare, la prețuri mai mici.

Platforma funcționează printr-o aplicație disponibilă pe iPhone și pe telefoane cu Android, iar în viitorul apropiat, experiențele vor putea fi achiziționate și direct de pe website-ul Extasy.

Cine sunt acționarii Extasy

În prezent, Extasy are o structură pe acțiuni, compusă atât din fondatori, cât și din investitori importanți, printre care se află Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS, Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival, fondurile de investiții Early Game Ventures și D Moonshots, Cristina Filip, partener în cadrul firmei de avocatură Filip&Company, Avi Cicirean, fondatorul Brand Minds, antreprenorul Sebastian Dobrincu, investitorul Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România, Rebel Ventures etc., aceștia implicându-se activ atât în dezvoltarea platformei de experiențe, cât și a industriei și a procesului de digitalizare.

Odată cu noua rundă de finanțare și investitorii curenți și-au crescut participațiile. Este cazul investitorului principal, fondul de investiții Early Game Ventures (EGV), și al omului de afaceri Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca, AROBS, care se află deja la al doilea aport de capital în platforma Extasy.

  • „Extasy este despre experiențe, despre ceea ce-și dorește tânăra generație. Aplicația este foarte ușor de utilizat, iar echipa din spatele proiectului este dedicată și foarte bună din punct de vedere tehnic. Am încredere în dezvoltarea exponențială a proiectului Extasy” spune Dan Călugăreanu, partener EGV.
  • „Felicit echipa Extasy pentru intrarea în a treia rundă de finanțare. Pentru investitori, e foarte important ca startup-ul să livreze, iar Extasy este pe drumul cel bun. Este o soluție care a pornit de la o idee foarte bună, adresată unui segment de public deschis pentru experiențe cât mai interesante. Cu o bază impresionantă de clienți aș mai adăuga”, spune Voicu Oprean, fondator AROBS.
  • „Există o tendință de creștere în ceea ce privește consumul de experiențe memorabile din partea consumatorilor. După ce am întâlnit echipa și am învățat despre misiunea și scopul aplicației Extasy de a încuraja oamenii să <<Trăiască o viață memorabilă>>, mă bucur să mă alătur și eu acestui scop în calitate de investitor. Fiind condusă de o echipă cu multă experiență, credem că Extasy are un potențial de a se extinde la nivel global ca o platformă pentru experiențe unice și memorabile”, spune Andrea Cordas, Business Partner la Hellen's Rock.

 

Parallax

Vizualizari
5506
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri