Claudiu Zamfir

Idee de afacere în pandemie: Fondatorul Untold a atras investiții de 1 milion Euro într-o aplicație

Thumbnail

Cu festivalurile puse pe pauză din cauza pandemiei COVID, fondatorul Untold și Neversea are altă idee de afacere: o aplicație de mobil pentru care deja a strâns investii de 1 milion de euro.

Extasy se numește startup-ul fondat de Bogdan Buta împreună cu un prieten din studenție, Veaceslav Vizitiu.

Noua afacere, lansată pe timp de pandemie, în decembrie 2020, este o aplicație de mobil pentru tinerii care vor să încerce tot felul de experiențe în țară sau în străinătate. De exemplu, utilizatorii ar putea să întâlnească o vedetă sau un artist internațional. Sau să sară cu parașuta, să piloteze un avion sau să meargă la un concert.

În fine, Extasy își propune să le ofere tinerilor experiențe memorabile, de care să se bucure ei sau pe care să le ofere cadou.

„Aplicația va avea și o componentă de finanțare, în parteneriat cu Grupul Financiar Banca Transilvania, prin care cei care își doresc să achiziționeze o experiență extravagantă, dar costisitoare, să poată accesa și primi un împrumut, totul direct în aplicație” - susține Extasy, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Aplicația va fi disponibilă tuturor din luna iunie. Până atunci, cei care vor să testeze aplicația în varianta Beta de iPhone se pot înscrie pe siteul extasy.com.

„Am adunat deja câteva zeci de furnizori de experiențe în aplicație atât din România cât și din străinătate. Ne dorim să generăm un ecosistem antreprenorial în jurul acestei aplicații și să în-curajăm cât mai mulți tineri să își dezvolte un business în această zonă de experiențe pe care să îl înscrie pe Extasy”, a explicat Bogdan Buta, fondatorul Extasy.

În total, startup-ul a acumulat investiții de 1 milion de euro, din care acum a obținut 650.000 de euro într-o rundă seed. Printre investitori se numără fondul de investiții Early Game Ventures.

„Investim în Extasy pentru că avem încredere în viziunea lor de a crea un marketplace viabil de experiențe, un ecosistem axat mai mult pe entertainment, care iese din zona de turism ocazional. Viziunea lor este aplicabilă în orice zona geografică, practic Extasy este un business fără frontiere. Mai mult, în acest format poate nu doar scala foarte eficient, dar poate totodată să ajute la dezvoltarea altor mici afaceri locale”, a spus Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.

Alte nume pe lista investitorilor sunt: Voicu Oprean, fondatorul companiei clujene de software AROBS, Patrick Ciorcilă, cofondator SportsFestival, Cristina Filip, partener în cadrul firmei de avocatură Filip& Company, și Avi Cicirean, organizatorul evenimentului Brand Minds în România.

Startup-ul susține că astfel valoarea sa estimată a crescut de la 3,5 milioane de euro, în luna decembrie, la 6,5 milioane de euro în prezent.

Cu banii atrași, Extasy vrea să își mărească echipa și caută oameni pe development, marketing, digital, growth, customer support. Cei interesați pot trimite un CV pe jobs@extasy.com .

Parallax

Vizualizari
4017
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri