Claudiu Zamfir

Finanțare de 40 milioane dolari pentru un startup american, cu un IT-ist român în echipă

Thumbnail

Un startup american axat pe analiză de date în timp real, care are în echipa de conducere și un IT-ist român, a obținut o nouă finanțare, de 40 de milioane de dolari, de la două dintre cele mai importante fonduri de investiții tech, Sequoia și Greylock.

Startup-ul Rockset ajunge astfel la un total de 61,5 milioane de dolari, finanțări de capital de risc obținute în cei 4 ani de existență.

Rockset spune că va folosi noua rundă de investiții pentru a-și mări echipa și a accelera inovarea de produs și pentru a-și intensifica eforturile de ieșire pe piețe.  

În echipa de conducere Rockset l-am găsit și pe programatorul român Tudor Boșman, arhitect-șef al startup-ului american. El are o bogată experiență în IT, lucrând anterior la Facebook, Google și Oracle. Tudor Boșman a făcut liceul în București, la „Tudor Vianu”, cu profil de informatică, iar apoi și-a aprofundat studiile la Politehnica bucureșteană.

De asemenea, el are o licență în informatică obținută de la prestigioasa universitate americană Caltech (California Institute of Technology) și un masterat la Stanford.

Startup-ul Rockset a fost fondat în anul 2016, la San Francisco, de către Dhruba Borthakur și Venkat Venkataramani.

Parallax

Vizualizari
1112
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri