Claudiu Zamfir

Fond de 1 miliard dolari pentru startup-uri IT, lansat de un investitor al Facebook, Instagram, LinkedIn

Thumbnail

Compania americană de investiții Greylock Partners, unul dintre primii investitori în companii ca Facebook, Instagram, LinkedIn, Airbnb, Dropbox și Coinbase, a lansat un nou fond de investiții, de 1 miliard de dolari, pentru finanțarea unor startup-uri IT.

Fondul de investiții Greylock 16 caută startup-uri care dezvoltă tehnologii software pentru consumatori (B2C) și pentru companii (B2B).

Investitorii vizează startup-uri aflate în diferite stadii de dezvoltare, pentru a le acorda runde de investiții de la seed și serie A (de ordinul milioanelor de dolari) până la serie B și mai sus, adică zeci de milioane de dolari.

Tehnologii de transformare digitală, cloud, inteligență artificială și machine learning, software as a service (SaaS), platforme de productivitate, analiză de date, infrastructuri digitale, securitate cibernetică - acestea sunt unele dintre ariile de interes pentru Greylock.

„Antreprenorii dedicați costruirii unor companii importante sunt adevărații eroi ai poveștii. Ei au viziunea de a construi ceva imens, care nu a mai existat înainte. Ei sunt paranoici în privința a ceea ce ar putea merge rău, dar sunt obsedați de ceea ce poate merge bine” - spun cei de la Greylock Partners.

Firma de investiții are sediul central în Silicon Valley, mai exact la Menlo Park, California.

Parallax

Vizualizari
589
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri