Denisa Crăciun

500.000 Euro finanțare pentru un startup IT românesc care dezvoltă un asistent pentru utilizatorii Google Meet, Zoom, Teams

Thumbnail

Un startup IT românesc, care dezvoltă un asistent bazat pe inteligență artificială destinat utilizatorilor serviciilor de teleconferințe Google Meet, Teams și Zoom, a obținut o finanțare de 500.000 de euro într-o rundă de investiții condusă de fondul de capital de risc Early Game Ventures.

Startup-ul Meetgeek.ai, fondat de Iulian Gheorghe, Raluca Trofin, Dan Huru (foto- de la stânga la dreapta), a investit în ultimul an în dezvoltarea produsului său.

Este vorba despre o platformă disponibilă pe Zoom, Google Meet și Microsoft Teams, care suportă mai multe limbi (inclusiv româna) și are deja impact asupra operațiunilor zilnice a peste 500 de companii din SUA și UE, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Cu finanțarea obținută, compania vrea să-și crească baza de clienți și să-și dezvolte tehnologia în continuare.

„Este o oportunitate imensă în piață și acum este momentul perfect pentru a face parte din echipa noastră. Am parcurs un drum lung în construirea unui produs foarte competitiv, dar este încă suficient de devreme pentru a avea un impact semnificativ. Observăm o piață înfometată, gata să fie educată și în căutare activă de soluții pentru a automatiza și eficientiza ședințele de la un capăt la altul. Există o cerere mare și ne dorim să livrăm rapid soluții. Acest lucru ne ține în priză și ne motivează”, spune Dan Huru, co-fondator și CEO al Meetgeek.

De cealaltă parte, Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game, subliniază că „Meetgeek.ai este adoptat rapid de companiile care doresc să capteze momentele importante din conversații, să-și optimizeze procesele de vanzari sau de recrutare. Suntem mândri de ceea ce a realizat echipa pana acum de la prima noastră investiție și suntem încrezători că pot deveni un jucător global cheie în acest spațiu. Vedem această tehnologie care schimbă jocul devenind noul standard pentru telemuncă sau sistemul de lucru hibrid.”

Ce face Meetgeek

Platforma înregistrează și salvează automat momentele importante si permite participanților să se concentreze pe calitatea conversațiilor.

Rezumatul generat automat, trimis prin e-mail la finalul întrunirilor ajută echipele să evite ședințele opționale și să-și elibereze astfel calendarul.

Analiza conversațiilor ajută participanții și managerii să înțeleagă cât de eficiente sunt ședintele echipelor lor și să ia măsuri pentru a le îmbunătăți.

Meetgeek este folosit frecvent de echipele de vânzări, specialiștii în recrutare de personal și consultanți, dar este util și pentru întâlniri interne sau pentru predarea cursurilor.

În aprilie 2021, startup-ul anunța că a obținut prima investiție de la EGV, de 150.000 de euro.

Cine este Early Game Ventures

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare.

În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR. 

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor.

POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. 

Parallax

Vizualizari
900
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri