Claudiu Zamfir

Un startup IT românesc a primit 150.000 euro să dezvolte un asistent pentru utilizatorii Google Meet, Zoom și Teams

Thumbnail

Un startup românesc de tehnologie, care dezvoltă un asistent bazat pe inteligență artificială destinat utilizatorilor serviciilor de teleconferințe Google Meet, Teams și Zoom, a primit marți o finanțare de capital de risc de 150.000 de euro.

Fondul Early Game Ventures a acordat această investiție startup-ului Meetgeek.ai, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Firma IT construiește un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams (al Microsoft) și Zoom.

Robotul Meetgeek este disponibil non-stop, participă la întâlniri și apoi le trimite celorlalti participanți transcriptul și minutele conversațiilor, evidențiind diferite elemente precum concluziile la care s-a ajuns, îngrijorările exprimate, sarcinile asumate și o mulțime de alte insight-uri.

Meetgeek promite să crească eficiența discuțiilor purtate în mediul virtual și funcționează ca un secretar foarte precis, care trimite tuturor participanților informații utile prin email. În plus, managerii au acces la secțiunea de analize, unde pot accesa diferite informații, date și insight-uri despre cum decurg ședințele și discuțiile echipei, precum și sfaturi practice despre cum pot fi acestea îmbunătățite.

Printre domeniile care au cel mai mult de câștigat folosind serviciul Meetgeek se remarcă domeniul juridic și al asistenței avocațiale, domeniul tehnologiei IT, al consultanței sau cel financiar. O nișă foarte importantă o reprezintă ședintele consiliilor de administrație, unde este nevoie de minute ale întâlnirilor, create cu obiectivitate maximă.

Serviciul Meetgeek este disponibil pe site-ul startup-ului, care oferă și un plan lunar gratuit.

Necesitatea unui astfel de serviciu a devenit și mai presantă în condițiile pandemiei COVID-19, când volumul de conversații de afaceri a crescut enorm pe toate platformele online.

Startup-ul este fondat de Iulian Gheorghe, Raluca Trofin, Dan Huru (foto- de la stânga la dreapta).

Dan Huru, cofondator si CEO al Meetgeek, deține un doctorat în inteligență artificială și are o experiență de peste 10 ani în inginerie software.

„În timp ce tot mai multe activități sunt automatizate în cadrul companiilor, managementul întâlnirilor a rămas în urmă, iar costurile asociate întâlnirilor ineficiente sunt considerabile. Viziunea noastra este să oferim echipelor puterea de a-și însuși și a pune în aplicare o cultură a întâlnirilor bazată pe cele mai bune practici. Întâlnirile sunt adeseori văzute ca un rău necesar însă ele pot fi transformate cu ajutorul tehnologiei într-o experiență pozitivă, care să facă diferența”, declară el.

Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game:

„Meetgeek pune la dispoziția fiecăruia dintre noi un secretar super-inteligent, care este disponibil 24/7, și care redactează cu acuratețe minutele discuțiilor purtate online. Utilitatea este evidentă, nevoia este intensă, iar clienții vor folosi serviciul cu o frecvență mare, de mai multe ori pe zi. Tehnologia Meetgeek completează infrastructura serviciilor de comunicare digitală și va deveni un standard la care nimeni nu va renunța în viitor.”

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Parallax

Vizualizari
2872
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri