Denisa Crăciun

Finanțare de 1 milion EUR pentru platforma Undelucram.ro

Fondatorul Undelucram

Platforma Undelucram, ce reunește online angajații din România, a obținut o finanțare de un milion de euro, sumă pe care o va utiliza pentru a se extinde în Europa Centrală și de Est, Asia și Africa.

Investitor principal în această rundă este Sofia Angels Ventures, fond de investiții din Bulgaria, cu 400.000 EUR. Au mai participat și fondul de investiții Gapminder VC (200.000 EUR, a treia investiție în Undelucram), Head North (200.000 EUR), platforma de co-investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink (100.000 EUR, follow-on) și un business angel (100.000 EUR).

„Undelucram a dezvoltat un business cu un model creștere cu foarte mare potențial de scalare în domeniul resurselor umane datorită creării unui mod nou de interacționa, unul transparent, între angajatori și angajați. Ne-a plăcut foarte mult faptul că echipa cunoaște foarte bine serviciile de marketing digital, dar și domeniul tehnologic și cel al resurselor umane, își asumă riscuri și vrea să progreseze rapid. Credem că această investiție ne poate oferi un bun return on investment, iar planul de dezvoltare este realist și validat de piață", a spus Milen Ivanov, Managing Partner Sofia Angels Ventures.

Undelucram a atras până acum patru runde de investiții în valoare totală de 2 milioane EUR, celelalte finanțări fiind în 2017, 2019 și 2021.

Undelucram.ro a fost lansată în 2011 de antreprenorul Costin Tudor (foto), iar între timp a devenit rețeaua regională de platforme de employer branding și recrutare online WhereWeWork. Aceasta oferă informații despre angajatori, salarii, beneficii și modul în care se desfășoară interviurile de angajare.

Undelucram are cea mai mare comunitate online a angajaților din România și una dintre cele mai importante din zona Europa Centrală și de Est, cu peste 1,5 milioane de angajați pe platformă la nivel regional.

„Această este cea de a patra rundă de investiții încheiată de Undelucram și ne bucură că avem alături parteneri de lungă durată, parteneri care ne-au oferit încredere și a doua și a treia oară și care știu că îndeplinirea unui vis precum transparentizarea pieței muncii este posibil în mulți ani. Vom continua să ne extindem regional, să investim în tehnologii de machine learning și AI, dar mai ales vom continua să oferim informații care chiar să facă diferența pentru utilizatorii noștri, fie că vorbim de angajați, viitori angajați sau angajatori”, a declarat Costin Tudor, fondator și CEO al platformelor Undelucram.

Compania are în plan ca până la finalul lui 2024 să înregistreze peste 4 milioane de utilizatori și o mie de clienți.

Compania a început să se extindă în afara României în 2019, inițial în Europa Centrală și de Est, iar din 2022 și în afara Europei. În prezent rețeaua are operațiuni în 14 țări: România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Ucraina, Moldova, Cehia, Polonia și zona MENA (Algeria, Egipt, Maroc, Tunisia, Arabia Saudită și Emirate Arabe Unite).

Platformele Undelucram sunt în limba locală și sunt adaptate fiecărei țări. Comunitatea funcționează pe un model business-to-business bazat pe abonament anual, iar serviciul este disponibil atât în zona de Employer Branding, cât și în cea de recrutare online. Platforma are la bază algoritmi de machine learning și date agregate despre utilizatori, date care potrivesc interesele candidaților din piața muncii cu cele ale angajatorilor.

„Am investit pentru a treia oară în Undelucram pentru că acest business se potrivește foarte bine viziunii noastre de a susține startup-urile tech românești care dezvoltă soluții inovatoare și care scalează la nivel internațional. Undelucram este o companie românească cu una dintre cele mai ample prezențe în afara țării, având operațiuni în 14 țări și trei continente, dar totodată o companie care revoluționează piața muncii prin transparentizare. Oamenii își doresc o carieră, nu doar un salariu, iar informatiile oferite de Undelucram ajută angajații și viitorii angajați să afle date esențiale despre companii și să își atingă mai ușor acest obiectiv”, a afirmat Sergiu Roșca, partener fondator GapMinder VC.

De cealaltă parte, Andrei Dudoiu, Managing Partner al SeedBlink spune: „Datorită rolului nostru de investitori în tehnologie, am fost martori ai impactului remarcabil pe care conținutul generat de utilizatori îl are asupra unor industrii consacrate. Undelucram a creat o afacere solidă, care este poziționată strategic pentru a influența și a dezvolta și mai mult piața de recrutare online și de employer branding. Comunitatea noastră de investitori a realizat dedicarea și potențialul de business al echipei, reafirmându-și sprijinul pentru viziunea Undelucram de a se extinde în diverse zone geografice”. 

Parallax

Vizualizari
1501
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Stefan
Alexandru
Astia-s baietii care aproba 100% din evaluarile pozitive (din care jumatate sunt fictive, postate de anumiti oameni cheie din firma) si ~ 50% din cele negative, nu? Ce sa zic, 1 milion de euro bine investiti. :)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri