Denisa Crăciun

Finanțare de 2,5 milioane Euro pentru un startup fondat de un român în Luxemburg

Thumbnail

EmailTree, un startup care automatizează activitatea departamentelor de relații cu clienții cu ajutor Inteligenței Artificiale (AI), fondat de antreprenorul român Casius Morea la Luxemburg, a obținut o nouă finanțare, de 2,5 milioane de euro, la început de an 2022.

Fondurile atrase sunt destinate pentru dezvoltarea soluției pe care startup-ul românesc o oferă, dar și pentru vânzări și marketing, potrivit publicației Silicon Luxembourg.

Noua finanțare vine după ce anul trecut, în 2021, EmailTree a strâns 1,4 milioane de euro într-o rundă de investiții impresionantă.

Startup-ul înființat în 2019, oferă o soluție care scade timpul de răspuns la e-mail-uri folosind hiper-automatizarea. Într-un interviu acordat Silicon Luxembourg, Casius Morea spune că platforma, concepută pentru orice companie care se confruntă cu „cereri primite prin canale scrise” zilnic, ar putea avea noi funcții, adaptându-se și la Facebook Messenger și WhatsApp.

Despre EmailTree am mai scris pe StartupCafe.ro și în 2020, când startup-ul anunța că a început să ofere o soluție pentru serviciile de relații cu clienții bazată pe Inteligența Artificială (AI) pentru sucursala din Luxemburg a unui mare jucător telecom. Este vorba despre Orange.

Practic, EmailTree oferă echipelor de relații cu clienții și de suport mai multe instrumente pentru creșterea productivității, îmbunătățind în acelați timp și nivelul de satisfacție a clienților. Ideea startup-ului, fondat de românul Casius Morea, care este și CEO-ul (director general) companiei, și Xavier Buck, s-a născut în 2015.

Doi ani mai târziu, în 2017, a început și dezvoltarea sa, bazându-se pe experiența de peste 20 de ani a co-fondatorilor în domeniul comerțului electronic și a serviciilor de relații cu clienți.

Startup-ul AI, cu birouri în Sibiu, Timișoara, Paris și cu sediul central în Luxemburg, a strâns până acum investiții de 5,5 milioane de euro, potrivit CrunchBase.

Compania folosește tehnologiile NLP (Natural Language Processing), NLU (Natural Language Understanding), ML (Machine Learning) și RPA (Robotic Process Automation) pentru a răspunde mai rapid la e-mail-uri, pentru a automatiza compoziția de texte și pentru a genera acțiuni automate în bazele de date. 

Parallax

Vizualizari
1362
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri