Claudiu Zamfir

Finanțare de 13 milioane dolari pentru 3 antreprenori români care fac roboți în UK

Thumbnail

Trei antreprenori români stabiliți în Marea Britanie și-au deschis acolo un startup care face roboți pentru depozite și logistică, iar acum au obținut o finanțare de capital de risc de 13 milioane de dolari de la fonduri de investiții.

Startup-ul britanic BotsAndUs, a fost fondat la Londra, în anul 2015, de Andrei Dănescu (CEO), Adrian Negoiță (CTO) și Oana Jinga (marketing și vânzări). Joi, compania românilor a anunțat că a obținut o rundă de investiții de seed în valoare de 13 milioane de dolari, condusă de fondul Lakestar.

La finanțare a mai participat și Maersk Growth, fond de investiții al companiei daneze Maersk, unul dintre liderii mondiali ai transportului naval și logisticii, care are venituri anuale de circa 60 de miliarde de dolari. Alți investitori care au contribuit la runda de investiții pentru startup-ul londonez al românilor sunt fondurile Kindred Capital și Capnamic.

Astfel, BotsAndUs se apropie de 20 de milioane de dolari, investiții obținute, inclusiv fonduri europene.

Startup-ul britanic realizează roboți autonomi, care lucrează în hipermarket-uri, depozite, clădiri de birouri sau aeroporturi și preiau de la oameni sarcinile repetitive și consumatoare de timp din procesele de culegere și analiză de date din teren, servicii de relații cu clienții și alte zone care ajută managerii să ia decizii informate. Printre clienții BotsAndUs se numără și aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa.

„BotsAndUs deschide deja calea pentru ca inteligența artificială și robotica să transforme complet logistica. Platforma noastră integrată de AI și robotică ajută companiile să-și crească performanța și să-și elibereze întregul potențial. Suntem încrezători că putem transforma viziunea noastră în realitate: transformarea logisticii la scară globală cu date în timp real pentru a elimina erorile și a îmbunătăți performanța în toate etapele”, a declarat cofondatorul și CEO-ul startup-ului, Andrei Dănescu.

Cine sunt fondatorii startup-ului BotsAndUs:

  • Andrei Dănescu (34 de ani) a făcut facultatea la Politehnica bucureșteană (Electronică), iar apoi s-a dus la studii în Marea Britanie, la Coventry University și Cranfield University, tot pe inginerie.
  • Cofondatorul Adrian Negoiță (35) a făcut facultatea tot la Politehnica bucureșteană, unde a urmat și un masterat în modelare de date.
  • În fine, Oana Jinga (34), cofondatoare BotsAndUs, a studiat comunicare și relații publice la Universitatea București, după care s-a dus la studii în Anglia, unde a urmat inclusiv un masterat la Kings College din Londra, în industrii creative. Pe lângă poziția de la startup-ul  BotsAndUs, ea lucrează și la Google.
Parallax

Vizualizari
3104
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri