Denisa Crăciun

Finanțare de 50 milioane Euro pentru un startup german cofondat de un român. Daniel Dines, printre investitori

Thumbnail

Un startup german cofondat de un român primește o finanțare de 50 de milioane de euro într-o rundă de investiții Serie B, în care s-a implicat și Daniel Dines, fondatorul UiPath.

Avi Medical, fondată în 2020 la Munchen, de românul Vlad Lata (foto dreapta) împreună cu Christoph Baumeister și Julian Kley, este o companie care oferă servicii de telemedicină. Platforma le permite pacienților să își facă programări la medic, să gestioneze date legate de starea lor de sănătate și să discute cu medici.

Runda de finanțare serie B, anunțată miercuri, a fost condusă de fondul de investiții Balderton Capital, cu participarea Addition, Heal Capital, Picus Capital, Vorwek Ventures, Eurazeo, 3VC. De asemenea, au participat și investitori ca Daniel Dines, fondator Ui Path sau Adrian Aoun, fondator Forward.

„Finanțarea ne va ajuta să ne extindem afacerea de la 8 la peste 100 de clinici în Germania până la finalul anului 2024. Și odată cu ea, vom continua să ne construim platforma pentru personalul medical și pacienți, platformă concepută pentru a pune diagnostice bazate pe dovezi și sănătate preventivă”, a transmis Avi Medical într-un anunț pe LinkedIn.

Conform datelor de pe Crunchbase, Avi Medical a obținut până acum finanțări în valoare totală de aproape 93 milioane de euro. Penultima investiție obținută a fost în iunie 2021, când startup-ul a ridicat 28,5 milioane de euro, într-o rundă condusă de Heal Capital și fondul american de investiții Addition.

Și atunci Daniel Dines s-a implicat în runda de finanțare, alături de alți investitori extistenți, ca Picus Capital, Vorwerk Ventures, ID Invest, 3VC și Claret Capital Parnters.

Antreprenorul român Vlad Lata, unul dintre cofondatorii Avi Medical, a fondat în 2014 și startup-ul Konux, care a strâns peste 130 de milioane de dolari de la investitori de top și s-a extins în mai multe țări din Europa și Asia.

Startup-ul a fost selectat la World Economic Forum (WEF), fiind considerat unul dintre cele mai inovatoare 30 de startup-uri din lume.

Originar din România, Vlad Lata a făcut liceul la Mediaș, județul Sibiu. El și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică din Munchen, iar apoi s-a dus în SUA, la Universitatea Berkeley. După finalizarea studiilor inginerul român a lucrat ca intern pentru companii ca BMW şi Audi.

Parallax

Vizualizari
1475
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri