Claudiu Zamfir

Distribuitorul Aquila vrea să cumpere un producător român de spray-uri de întreținere auto. Prețul de achiziție

euro-bani-tranzactie-dreamstime

Compania românească de distribuție Aquila, controlată de oamenii de afaceri Constantin-Cătălin Vasile și Alin-Adrian Dociu, intenționează să cumpere un producător ieșean de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor, cu 30 de ani de experiență, achiziția ridicându-se la 3,2 milioane de euro.

În cadrul procedurii de achiziție, Aquila a semnat, pentru început, o promisiune de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale firmei Romtec Europa SRL, care deține la Iași o unitate de producție de lichide și aerosoli auto. Producătorul ieșean are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert.

Tranzacția va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăți specializate și obținerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de 3,2 milioane de euro din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale - a precizat Aquila, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Romtec Europa SRL este deținută în prezent de antreprenorul Florin Miron (99%), prin intermediul firmelor Green Ideas Group MTC SRL și FLM Group Green MTC SRL, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

De partea cealaltă, potențialul cumpărător, Aquila, a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2023, venituri de 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului 2022. Creșterea a fost susținută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al firmei Aquila a ajuns la 42 milioane de lei, înregistrând o creștere de 29%, potrivit datelor comunicate de compania ploieșteană.

Compania de distribuție urmează să mai cumpere firme românești, în cadrul strategiei sale de dezvoltare.

„Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre și strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunțam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești. Abordăm domeniul fuziunilor și achizițiilor dintr-o perspectivă amplă, de piață și de profitabilitate a companiei țintă, precum și a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcția asumată pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacții de achiziții în perioada următoare”, a declarat Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Fondată în 1994, de antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile, Aquila s-a listat pe Bursa de Valori București (BVB) în noiembrie 2021.

Compania ploieșteană operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în distribuție, logistică și transport. Aquila vinde produse de larg consum în peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piață. Portofoliul integrat însumează peste 10.000 produse, mărci din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală - Rexona, Dove; dulciuri - Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curățenie - Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree; produse igienă – Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii – Huggies; legume congelate și conserve - Bonduelle; smântâna vegetală și frișcă vegetală – Gran Cucina și Hulala; pește și preparate din pește - Frosta.

Parallax

Vizualizari
1317
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri