Claudiu Zamfir

Daniel Dines (UiPath): În urmă cu 6 ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București

Thumbnail

Fondatorul și CEO-ul UiPath, Daniel Dines, a afirmat, într-o declarație de presă transmisă StartupCafe.ro, că este „incredibil de mândru” că UiPath este „prima companie născută în România care se listează” la Bursa de la New York, el amintind că în urmă cu doar 6 ani firma sa era formată din numai 10 persoane care lucrau într-un apartament din București.  

Reamintim că miercuri compania româno-americană de automatizări software UiPath s-a listat la Bursa de la New York, sub simbolul PATH. Firma este lider mondial în producția de robotic process automation (RPA), tehnologii care înlocuiesc sarcinile repetitive din firme și alte organizații, pentru ca oamenii să se poată ocupa de activități creative.

Cu o avere estimată acum la 6 miliarde de dolari conform topului Forbes Real Time, programatorul român Daniel Dines (49 de ani) este considerat unul dintre cei mai bogați români. UiPath a fost fondată în anul 2005, la București, sub numele de DeskOver, de Daniel Dines, alături de Marius Tîrcă, un tânăr inginer pe care l-a recrutat atunci și l-a coopetat drept cofondator.

Listată la New York Stock Exchange, miercuri, UiPath a crescut de la un preț de 56 de dolari pe acțiune până la 70 de dolari, la un moment dat, încheind sesiunea de tranzacționare debut la 69 de dolari, conform MarketWatch. Astfel, UiPath a ajuns la o valoare de piață de 37,7 miliarde de dolari, pe bursă, peste valoarea estimată la 35 de miliarde de dolari cu ocazia ultimei runde de investiții private, din februarie 2021, când a ridicat o finanțare de 750 de milioane de dolari de la fonduri de investiții.

Declarația completă a lui Daniel Dines, transmisă StartupCafe.ro de către reprezentanții UiPath:

„Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange.
 
Privesc cu modestie la creșterea noastră rapidă și extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajații noștri, de investitori, de consilieri, de parteneri și de cei peste 7.900 de clienți - toți împărtășind viziunea noastră de a descătușa creativitatea și ingeniozitatea umană, prin intermediul Fully Automated Enterprise™ - o organizație complet automatizată - și sprijinind angajații cu ajutorul automatizării.

Vreau neaparat să aduc un omagiu special angajaților UiPath, care întruchipează valorile companiei noastre în fiecare zi și care au lucrat neobosit pentru a face misiunea și viziunea noastră o realitate. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna pentru hotarârea, inovația și modestia lor.
 
Deși ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulți ani către fully automated enterprise – o organizație complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă și să deblocăm cu adevărat potențialul uman la scară largă”.

 

 

Declaratie Daniel Dines UiPath RO by Claudiu on Scribd

 

Anterior, declarația lui Daniel Dines a apărut și pe site-ul economedia.ro.

----

Citește și:

Cât de românesc este UiPath și cât mai deține miliardarul român Daniel Dines din „decacornul” global

Parallax

Vizualizari
12497
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri