Claudiu Zamfir

„Cel puțin jumătate dintre cei cu care am crescut au plecat din România”. UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor europene

Thumbnail

Echipa UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor din Europa, a declarat fondatorul companiei de automatizări software, Daniel Dines, care mărturisește, într-un interviu acordat Sifted.eu, că cel puțin jumătate dintre prietenii săi din copilărie au plecat din țară.

Dines a acordat, la sediul UiPath din București, un interviu reporterului Kit Gillet, pentru Sifted.eu, o publicație britanică online, axată pe startup-uri și tehnologie, susținută de Financial Times.

Compania româno-americană listată la Bursa de la New York, cu mai mult 40 de birouri în toată lumea, are peste 2.800 de angajați, dintre care un sfert sunt români. Acum, Daniel Dines spune că se gândesc să facă din București un centru mai mare pentru talentele europene - scrie Sifted.eu.

„Cel puțin jumătate dintre oamenii cu care am crescut eu au plecat din România” - a mărturisit, pentru publicația britanică, antreprenorul născut la Onești.

El crede că în prezent România este un loc foarte bun în care să trăiești, iar UiPath are „un avantaj față de marile companii americane care se stabilesc în Europa. De regulă ele nu fac cele mai cool proiecte în Europa, noi le facem”.

Nici mâncarea românească nu e de neglijat. Mai în glumă, mai în serios, miliardarul tech spune că s-a gândit să-și deschidă și un restaurant de supe românești. „După Vietnam, cred că românii au cele mai bune supe. M-am gândit că aș putea să-mi deschid un restaurant care să vândă numai supe” - a mai spus Daniel Dines în interviul pentru Sifted.eu.

Considerat în prezent cel mai bogat român, lui Daniel Dines îi place să-și împărtășească experinața cu antreprenorii tineri. „Unul dintre lucrurile care îmi fac plăcere este să stau de vorbă cu alți fondatori de startup-uri. Cred că le pot da sfaturi bune. Sunt un tip care a ajuns să aibă succes la o vârstă înaintată, am 49 de ani”, a mai afirmat Dines, pentru publicația britanică.

Citește tot interviul cu Daniel Dines pe Sifted.eu...

Reamintim că în aprilie 2021, compania româno-americană UiPath s-a listat la Bursa de la New York, ajungînd la o valoare de piață de circa 38 de miliarde de dolari. Fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă, la București, în anul 2005, sub numele de DeskOver, aceasta este prima companie din istoria României care ajunge să fie tranzacționată pe Wall Street.

În prezent, ca urmare a cotațiilor bursiere, Daniel Dines este considerat cel mai bogat român, cu o avere estimată la 6,9 miliarde de dolari, conform topului Fobres în timp real, de miercuri, 21 iulie 2021.

UiPath este lider mondial în domeniul automatizărilor software (RPA – robotic process automation), soluții care eliberează angajații din diferite firme de sarcini repetitive la job pentru a se putea ocupa de activități mai creative. Concurența pe această piață este însă puternică, cei mai mari rivali ai românilor de la UiPath fiind companiile Automation Anywhere, Blue Prism, NICE, Pegasystems.

Printre clienții UiPath se numără: Adobe, Applied Materials, Chevron, CrowdStrike, CVS Health, Deutsche Post DHL, EY, Generali, Takeda Pharmaceuticals, Uber Technologies.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
5546
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri