Claudiu Zamfir

București: Soft AI pentru programare IT prin comenzi vocale, premiat cu 5.000 dolari la hackathon

programatori-hackathon.jpg

Trei IT-iști români au realizat un soft bazat pe inteligență artificială, care permite programatorilor să automatizeze părți din scrierea de cod prin comenzi vocale, echipa câștigând premiul I, în valoare de 5.000 de dolari, la The Bucharest Hackathon, care a avut loc, în weekendul trecut.

Potrivit unui comunicat transmis de organziatori, cele mai bune trei echipe au câștigat marele premii în valoare totală de 30.000 de dolari, dar au fost selectate și 25 de echipe care au primit premii speciale din partea partenerilor:

  1. Premiul cel mare, în valoare de 5.000 de dolari, a fost câștigat de echipa Fork_Exec, formată din Dejanu Alexandru, Opri Cezar și Dumitru Iulia. Fork_Exec a dezvoltat o soluție software bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și inteligență artificială care permite programatorilor să automatizeze părți din scrierea de cod pe bază de comenzi vocale.
  2. Premiul II, în valoare de 3.000 de dolari, a ajuns la echipa Salty, compusă din Kerimberdi Agayev Kaibov Merdan și Cihan Ilhan. Aceștia au propus o aplicație pentru elevii de liceu, prin intermediul căreia să poată primi îndrumări pe probleme complexe de matematică. Aplicația preia scrisul de mână al utilizatorului și, îmbinând tehnologii OpenAI și AWS Cloud, oferă răspunsul la problemă aproape instantaneu.
  3. Al treilea premiu, de 2.000 de dolari, a fost obținut de programatorii din echipa Awesome Hackers, pe numele lor Puiu Răzvan, Ene Cosmina și Manea Lucas. Awesome Hackers au creat o platformă de colectare a datelor neuronale, menită să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a concentrării.

De asemenea, două dintre echipele participante urmează să primească suport din partea MultiversX astfel încât ideile lor să poată ajunge la stadiul de startup (Awesome Hackers și Mental Regression). Printre câștigătorii premiilor speciale se numără și echipa Wildcard, ce au primit din partea Google un Nest Hub 2nd Generation.

La competiția găzduită de Teatrul Odeon din București au participat 200 de programatori amatori și seniori, români sau străini, care au venit atât din Capitală, cât și din Cluj, Brașov, Craiova. Timp de 24 de ore aceștia au codat și s-au întrecut în dezvoltarea de proiecte software care testează limitele tehnologiilor moderne.

Juriul a fost format din experți ai zonei tech, antreprenori din IT și executivi de top din partea companiilor: Genezio, Bware Labs, MultiversX, Google, Stripe, PiSquared, XOXNO și Amazon Web Services.

Ajunsă la ediția a doua, The Bucharest Hackathon este o competiție de 24 de ore dedicată programatorilor și pasionaților de tehnologii moderne, precum AI, Dev Tools, blockchain și altele.

Parallax

Vizualizari
624
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri