Răzvan Tătaru

BlaBlaCar obține un împrumut de 100 milioane EUR pentru creșterea afacerii

Aplicația BlaBlaCar pe telefon

Platforma online de intermediere a serviciilor de transport de persoane BlaBlaCar, folosită și în România, a obținut un împrumut de 100 milioane EUR pentru a crește afacerea, potrivit TechCrunch.

Startup-ul francez BlaBlaCar, care a început ca un serviciu de carpooling – intermediere de curse interurbane, a obținut un împrumut de 100 milioane EUR de la mai multe bănci importante din Franța, Regatul Unit și SUA.

Momentan, firma nu plătește nicio dobândă deoarece nu a apelat încă la acesta. În schimb, CEO-ul și cofondatorul BlaBlaCar, Nicolas Brusson, a spus pentru sursa citată că împrumutul va fi folosit pentru a cumpăra firme mai mici.

BlaBlaCar a dezvăluit faptul că încă din luna aprilie 2022, afacerea a fost pe profit.

„Din al doilea trimestru din 2022, am fost profitabili. Apoi, în 2023, venitul nostru a crescut la peste 250 milioane EUR. Deci avem o creștere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri și suntem încă profitabili”, a declarat Brusson pentru TechCrunch.

Platforma a fost fondată de Francis Nappez, Frédéric Mazzella și Nicolas Brusson. Inițial oferea doar servicii de carpooling - intermediere de curse interurbane între pasageri și șoferi independenți care aveau loc în mașini și erau dispuși să ia cu ei, contra cost, o persoană necunoscută ce voia să meargă către aceeași destinație.

În România, BlaBlaCar a ajuns destul de populară în rândul șoferilor care „iau la ocazie” pasageri, contra cost.

De-a lungul timpului, BlaBlaCar și-a extins afacerea și a schimbat modelul de business de la carpooling la un fel de marketplace pentru servicii de transport, aducând și curse cu autocarul.

Parallax

Vizualizari
201
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri