Claudiu Zamfir

BlaBlaCar obține o finanțare de 115 milioane dolari

Thumbnail

Platforma online de intremediere a serviciilor de transport de persoane, folosită și în România de pasageri și șoferi independenți, a mai obținut o investiție de 115 milioane de dolari.

Startup-ul francez a primit finanțarea, marți, de la fondurile de investiții VNV Global, Otiva J/F AB și FMZ Ventures.

Astfel, BlaBlaCar ajunge la investiții totale de peste 560 de milioane de dolari, în 15 ani de existență. Platforma a fost fondată de  Francis Nappez, Frédéric Mazzella și Nicolas Brusson. Inițial oferea doar servicii de carpooling - intermediere de curse interurbane între pasageri și șoferi independenți care aveau loc în mașini și erau dispuși să ia cu ei, contra cost, o persoană necunoscută ce voia să meargă către aceeași destinație. Platforma era astfel un fel de Uber, dar pentru curse interurbane.

Și în România BlaBlaCar a ajuns destul de populară în rândul șoferilor care „iau la ocazie” pasageri, contra cost. În schimb, o serie de firme de transport cu licență inteurbană au protestat față de această practică.

De-a lungul timpului, BlaBlaCar a trecut de la carpooling la un model de business de tip marketplace pentru servicii de transport, aducând pe platformă și companii de transport cu autocarul. Principalul concurent al serviciului francez este startup-ul german FlixBus, în acest moment.

„Criza COVID-19 a fost un test de rezistență pentru diferitele modele de afaceri din domeniul călătoriilor. Modelul BlaBlaCar bazat pe comunitate, cu o rețea flexibilă și costuri fixe zero, a ieșit câștigător clar. Această finanțare suplimentară ne consolidează poziția și ne conferă mai multă putere de foc pentru a implementa strategia noastră ofensivă de creștere”, a spus Nicolas Brusson, cofondator și CEO al BlaBlaCar.

Parallax

Vizualizari
373
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri