Claudiu Zamfir

Senzorii de poluare Airly au primit 2 milioane dolari finanțare, cu participarea familiei lui Richard Branson

Thumbnail

Startup-ul polonez Airly, care operează și în România cu senzorii săi de monitorizare a poluării aerului, a obținut, vineri, o nouă finanțare de capital de risc, de 2 milioane de dolari de la o serie de investitori, printre care și membri ai familiei miliardarului britanic Richard Branson.

Runda de investiții seed a fost condusă de Giant Ventures, un fond de capital de risc multi-stage, pentru companii de tehnologie, care îl are în echipă și pe David Milliband, fost ministru de Externe al Marii Britanii.

La această rundă de finanțare au mai participat investitori individuali business angels, inclusiv „membri ai familiilor lui Sir Richard Branson și Sir Ronald Cohen”, alături de Sophia Bendz (fostă șefă a marketingului Spotify) și Konstantin von Unger (acționar al companiei germane Henkel), se menționează într-un comunicat de presă.

Astfel, în cei 4 ani de existență, Airly ajunge la investiții totale de circa 4 milioane de dolari, conform datelor de pe Crunchbase.

Startup-ul polonez a dezvoltat senzori de dimensiuni mici, pe care i-a amplasat în diverse orașe, pentru monitorizarea poluării aerului la nivelul străzilor, folosind și tehnologii proprii de machine learning. Printre clienții săi se numără guverne, municipalități și companii de utilități și imobiliare, precum Veolia (acționar majoritar al Apa Nova București), respectiv Skanska (companie suedeză de construcții care deține clădiri de birouri și în București). Alți clienți ai Airly sunt Philips, PwC, Motorola, Aviva, precum și primăriile orașelor Berlin, Jakarta, Oslo, Roma, Atena, Cracovia.

Airly a montat senzori și la București, cu susținerea Philips, datele colectate fiind folosite și de HotNews pentru a atrage atenția Primăriei Capitalei cu privire la nivelul poluării, în articole publicate anul trecut.

Startup-ul Airly a fost fondat în anul 2016, la Cracovia, de trei antreprenori polonezi: Wiktor Warchalowski (CEO), Michal Misiek și Aleksander Konior. În prezent, Airly are birouri la Cracovia și în SUA, în Silicon Valley (mai exact la Palo Alto).

Și românii au fondat un startup de montitorizare a poluării. uRAD Monitor, înființat în anul 2016, la Timișoara, de Radu Motișan, a dezvoltat o rețea de monitorizare a poluării, cu ajutorul unor stații speciale. Tehnologiile sale software si hardware oferă și soluții pentru  gospodarii, spatii de productie sau birouri.

Parallax

Vizualizari
1730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri