Răzvan Tătaru

Xbox (Microsoft) va lansa patru jocuri exclusive pe celelalte console de ultimă generație

Controller de Xbox Series S

Xbox, brandul de console și jocuri al Microsoft, a anunțat într-un videoclip special noua viziune a companiei și faptul că patru jocuri exclusive vor fi lansate pe Nintendo Switch și PlayStation 5, respectiv.

Compania de jocuri video a gigantului tech american a lansat joi seara, pe 15 februarie 2024, un episod de Podcast special, care a dezvăluit viitorul Xbox din punct de vedere al business-ului.

În videoclip, CEO-ul diviziei de gaming a Microsoft, Phil Spencer, a anunțat că patru jocuri exclusive până acum pe Xbox și Windows vor fi lansate pe celelalte console de ultimă generație, anume Nintendo Switch și PlayStation 5 (PS5).

Sunt încă necunoscute titlurile jocurilor care vor fi portate către celelalte console, dar acestea sunt jocuri care:

  • au fost cel puțin un an disponibile pe Windows/Xbox;
  • au o comunitate puternică;
  • reprezintă francize în care compania va continua să investească.

Două dintre jocurile care vor fi portate sunt cu model service, iar celelalte două sunt titluri mai mici. Starfield și Indiana Jones, două titluri populare, nu sunt printre jocurile care vor fi portate pe celelalte console, a confirmat Spencer.

În cadrul aceluiași eveniment, a fost anunțat faptul că abonamentul Game Pass va rămâne disponibil pe platforma Xbox, iar jocurile lansate de companie vor fi disponibile în abonament din prima zi.

Jocurile Activision Blizzard încep să fie adăugate în Game Pass, de asemenea, cu Diablo IV care va fi lansat pe data de 28 martie 2024.

Reamintim că Microsoft a cumpărat în mod oficial Activision Blizzard în luna octombrie 2023, atunci când autoritatea de concurență din Regatul Unit a aprobat tranzacția de 68,7 miliarde dolari, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro. De atunci, colosul IT american a concediat aproximativ 1900 de angajați din divizia de gaming, în luna ianuarie 2024.

Parallax

Vizualizari
423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri