Răzvan Tătaru

Microsoft, aprobare de la autoritățile din UK să cumpere Activision Blizzard cu aproape 69 miliarde dolari

logo-urile Microsoft, Xbox și Activision Blizzard

Autoritatea de concurență din Regatul Unit a aprobat noua propunere de cumpărare a companiei Activision Blizzard, cunoscută pentru titlurile Call of Duty, World of Warcraft și Candy Crush, de către Microsoft.

Tranzacția în valoare de 68,7 miliarde dolari a fost aprobată de Autoritatea de Concurență și Piețe din Regatul Unit (CMA) în urma schimbării ofertei inițiale din luna august a acestui an. Propunerea nouă presupune vinderea drepturilor de cloud gaming din afara Spațiului Economic European către Ubisoft, companie franceză de jocuri prezentă și în România, potrivit The Verge.

„CMA a decis să acorde Microsoft Corporation (Microsoft) consimțământul pentru achiziționarea Activision Blizzard, Inc. (Activision) (părțile), cu excepția drepturilor de streaming în cloud ale Activision din afara Spațiului Economic European (SEE) (fuziunea), sub condiția ca vânzarea drepturilor de streaming în cloud ale Activision să se finalizeze înainte de finalizarea fuziunii”, a declarat autoritatea într-un comunicat de presă.

Investigația CMA arăta că Microsoft ar fi deținut o poziție prea puternică în zona de cloud gaming, motiv pentru care a blocat achiziția până la modificarea termenilor achiziției.

Astfel, în afara Spațiului Economic European (SEE), jocurile actuale și viitoare dezvoltate de Activision Blizzard ar urma să fie distribuite în regim de streaming în cloud de către Ubisoft pentru o perioadă de 15 ani. În SEE, Microsoft va oferi în continuare jocurile Activision Blizzard prin diferiți distribuitori, în funcție de preferințele jucătorilor în materie de cloud gaming. 

Achiziția a fost anunțată în ianuarie 2022, iar oferta inițială implica introducerea catalogului de jocuri în abonamentul Xbox Game Pass și, implicit, în Xbox Cloud Gaming.

Parallax

Vizualizari
231
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri