Claudiu Zamfir

Startup-ul unor români colaborează cu Mavia, joc susținut de Binance

Thumbnail

Startup-ul de gaming Machinations, fondat de un grup de antreprenori români, a încheiat un parteneriat cu producătorul jocului de strategie Heroes of Mavia, în care au investit și chinezii de la Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto din lume.

Machinations este un startup înființat în 2019, în Luxemburg, de o echipă formată din patru români - Mihai Gheza (CEO), Dana Gheza, Radu Crăciun, Alin Moldovan- și un olandez, Joris Dormans. Ei au dezvoltat o platformă de dezvoltare și testare pentru industria de gaming.

Acum Machinations a încheiat un parteneriat cu Skrice Studios, o companie de gaming originară din Vietnam, care a dezvoltat Heroes of Mavia, un joc de strategie bazat pe blockchain și crypto, prin care gamerii pot câștiga bani. Fiind un joc de tip play-to-earn, în care jucătorii sunt stimulați să cheltuiască pentru a câștiga, s-a ridicat problema creării unui sistem care să asigure sănătatea economiei bazate pe tranzacțiile reale efectuate de jucători în cadrul jocului (in-game economy).

Aici intră în joc Machinations, cu soluția sa de testare și dezvoltare.

Potrivit Cointelegraph, Heroes of Mavia a intrat în programul Machinations de monitorizare a sănătății economiei jocului (Game Economy Health Monitoring Service), pentru ca studioul să creeze un mediu economic sănătos pentru jucători, pentru firmă și alți actori implicați.

Astfel, Mavia trece printr-un proces de testare privind diferite evenimente, cum ar fi episoade inflaționiste sau deflaționiste. La final, jocul primește emblema „Verificat de Machinations” (Verified by Machinations Seal), semn că întrunește o serie de criterii de siguranță.

„De când echipa Mavia a început să folosească Machinations, am fost impresionați de hotărârea lor de a oferi o economie de joc perfect echilibrată comunității lor minunate. Începând de astăzi, suntem încântați să-i vedem cum trec prin procesul nostru de monitorizare a sănătății economiei de joc și să îi sprijinim în construirea și menținerea unei economii de joc sănătoase pentru Heroes of Mavia”, a spus brașoveanul Mihai Gheza, CEO-ul Machinations, citat de Yahoo News.

Jocul Heroes of Mavia a atras atenția industriei mondiale de gaming, iar în ianuarie 2022 a primit o rundă de investiții de capital de risc de la Binance Labs, braț de venture capital al platformei de schimb de criptomonede.

Parallax

Vizualizari
851
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri