Răzvan Tătaru

Riot Games, producătorul jocului League of Legends, concediază 11% din angajați

Logoul Riot Games pe telefon

Riot Games, producătorul League of Legends, unul din cele mai jucate jocuri video din România, concediază 11% din forța de muncă pentru a se concentra pe ariile cu un impact important asupra experienței jucătorilor.

Compania a făcut anunțul pe site-ul oficial, unde a mai declarat că accentul va fi pus pe jocurile deja disponibile, respectiv League of Legends, versiunea de mobil Wild Rift, shooter-ul VALORANT și jocul de strategie TeamFight Tactics.

Zonele afectate de această schimbare sunt, în principal, cea responsabilă de jocul de cărți Legends of Runeterra și proiectul de colaborare cu studio-uri indie Riot Forge.

Echipa responsabilă de primul joc se va concentra pe modul PvE (Player vs. Environment) „Path of Champions”, iar Riot Forge își va înceta activitatea odată cu lansarea jocului „Bandle Tale: a League of Legends Story”, pe 21 februarie 2024.

530 de angajați au fost afectați la nivel global, adică 11% din forța totală de muncă a Riot Games. Aceștia vor primi un ajutor care va consta în minim 6 luni de salariu plătit, asigurare medicală și alte beneficii, potrivit email-ului trimis de Riot către angajații afectați de schimbare.

Printre acești angajați se află artiști, graficieni și oameni care au contribuit la crearea poveștilor care au definit universul fictiv Runeterra. Mulți dintre ei își caută un alt loc de muncă acum, lucru care reiese din postările de pe X/Twitter care au urmat anunțului.

Un fost „Rioter”, angajat al Riot Games, a lucrat la conceptul pentru videoclipul muzical al trupei virtuale HEARTSTEEL, care a fost lansată în octombrie 2023.

Gigantul chinez Tencent, care deține o parte din compania Riot Games, a înregistrat venituri din jocuri în creștere cu 5%, în al treilea trimestru din 2023, odată cu lansările jocurilor VALORANT și Lost Ark în China, și a înregistrat vânzări de 21,4 miliarde dolari în aceeași perioadă, potrivit Reuters.

Riot Games a lansat, la începutul anului trecut, un documentar despre jucătorii români de LoL, care a avut premiera la Opera Națională, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro.

  • Informațiile pe scurt în format video: 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de StartupCafe.ro (@startupcafe.ro)

Parallax

Vizualizari
302
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri