Denisa Crăciun

Aplicația Discord, folosită mai ales de gameri, a concediat o parte din angajați

Discord

Aplicația Discord, folosită mai ales de gameri, inclusiv în România, a concediat 4% din echipa sa de angajați.

Compania a disponibilizat 40 de angajați, într-o încercare de a se reorganiza, potrivit mai multor rapoarte, arată TechCrunch. În plus, angajații afectați de decizia Discord au confirmat informația în postări pe Twitter și LinkedIn.

Disponibilizările afectează în special angajații din departamentele de marketing, design și divertisment. Potrivit sursei citate, Discord a confirmat informația pentru Business Insider, adăugând că angajații concediați „vor fi sprijiniți”. 

Aplicația Discord a fost lansată în 2015, la inițiativa unor fondatori de platforme sociale pentru gameri, Jason Citron și Stanislav Vishnevskiy. Discord, creată pentru comunitățile de gameri, are în prezent 150 de milioane de utilizatori activi lunar și 19 milioane de servere active pe săptămână. 

Pe Discord se pot distribui imagini, videoclipuri sau GIF-uri. Utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de video chat și pot să-și partajeze ecranul. Platforma oferă și un serviciu plătit, Discord Nitro, prin care userii își pot personaliza poza de profil, pot folosi emoticoane animate și altele, conform Wikipedia

Discord oferă un serviciu plătit, numit Discord Nitro, prin care primește abilitatea de a avea un GIF ca poza de profil, de a folosi emoticoane animate si de a folosi emoticoane din alte servere.

Compania cu sediul în San Francisco, California, a obținut, de-a lungul timpului, finanțări de peste 995 milioane de dolari, conform datelor de pe Crunchbase

Amintim că în 2021, Discord a obținut 500 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare condusă de Dragoneer Investment Group.

Parallax

Vizualizari
281
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri