Denisa Crăciun

O platformă de chat pentru gameri a obținut o finanțare de 500 milioane dolari

Thumbnail

Platforma americană de chat dedicată jocurilor video, Discord, disponibilă și în România, care are peste 150 milioane de utilizatori activi lunar, a obținut 500 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare condusă de Dragoneer Investment Group.

Discord, cu sediul în San Francisco, este o platformă de comunicare folosită mai ales de gameri, fiind cunoscută pentru serviciul său gratuit, care permite gamerilor să comunice prin video, text și audio cu prietenii lor, potrivit HotNews.

Runda de investiții a fost condusă de Dragoneer Investment Group (care include Index Ventures și Spark Capital) , Baillie Gifford & Co., Coatue Management, Fidelity Management & Research Co. și Franklin Templeton, conform Bloomberg.

În luna martie 2021, Discord a fost în discuții cu Microsoft, care a vrut să cumpere platforma cu 12 miliarde de dolari. Totuși, startup-ul a respins oferta gigantului tech.

Startup-ul a fost lansat în 2015, de Jason Citron și Stan Vishnevskiy, care au vrut să creeze o platformă prin care utilizatorii pot comunica repede cu prietenii din întreaga lume, în timp ce se joacă online.

Potrivit Bloomberg, care citează PitchBook, înainte de această rundă de finanțare, compania strânsese deja aproape 600 milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri