Redacția StartupCafe.ro

Dezvoltatorul israelian de jocuri Playtika, prezent și în România, are în plan o nouă achiziție. Tranzacție estimată la 150 milioane EUR

Playtika face o nouă achiziție

Dezvoltatorul israelian de jocuri Playtika, prezent și în România, a ajuns la un acord pentru a achiziționa divizia de jocuri online a companiei Azerion, cunoscută pentru titluri ca Farm Frenzy și Rail of War.

Playtika, companie fondată în 2010, vrea să cumperea divizia de jocuri online a Azerion, Youda Games, potrivit Tech.eu. Tranzacția ar putea ajunge la 150 de milioane de euro, conform VentureBeat.

„Credem că această achiziție va fi benefică pentru performanța noastră financiară și este parte a strategiei noastre de a cumpăra francize consacrate unde putem aduce un plus valoare”, a spus Craig Abrahams, președintele și directorul financiar al Playtika.

„Ca rezultat al acestei schimbări către platforma noastră de publicitate digitală, jocurile sociale de cărți au devenit din ce în ce mai puțin strategice pentru Azerion, în timp ce au rămas o oportunitate atractivă de investiție pentru un partener de industrie ca Playtika”, arată administratorul financiar al Azerion Group, Sebastiaan Moesman.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în 2023. Azerion Group este o firmă olandezo-turcească fondată în 2014, cu activitate în domeniul publicității online și al jocurilor video.

În România, Playtika Holding Corp. operează prin Homerun Ciero SRL pentru divizia de Customer Support și prin Homerun QT SRL pentru divizia de Research & Development.

Homerun Ciero a avut cifră de afaceri de aproape 72 de milioane de lei în 2022 și profit de peste 3,2 milioane de lei. Firma, cu datorii de aproape 91 milioane de lei anul trecut, figurează cu 230 de angajați în România, în 2022. 

De asemenea, Homerun QT, cu 399 angajați în 2022, a făcut anul trecut cifră de afaceri de peste 187 milioane lei și profit de peste 1,9 milioane lei. Firma a avut datorii de 50 milioane lei în 2022. 

Parallax

Vizualizari
406
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri