Denisa Crăciun

Dezvoltatorul israelian de jocuri Playtika, prezent și în România, face concedieri

Concedieri Playtika

Dezvoltatorul israelian de jocuri online Playtika, prezent și în România cu o echipă de peste 270 de angajați în centrul său de dezvoltare de la București, concediază 15% din personal.

Compania va disponibiliza 615 angajați din cei 4.100 pe care îi are în total, în Europa, Israel și SUA, în încercarea de a „reduce costurile la nivel general”, conform TechCrunch

Playtika, fondată în anul 2010 de Robert Antokol și Uri Shahak, a avut un an dificil pe fondul provocărilor din sectorul tech. Compania listată la bursa americană Nasdaq a mai concediat 250 de angajați în luna mai, arată sursa citată. 

În iulie 2016, operațiunile Playtika, cu sediul central în Herzliya, Israel, au fost achiziționate de un consorțiu chinez, potrivit Wikipedia

Doi ani mai târziu, în 2018, compania a înființat un fond de investiții în Israel, de 400 milioane dolari, cu scopul de a investi în afacerile israeliene din domeniul jocurilor online. 

Anul 2021 a fost unul bun pentru dezvoltatorul de jocuri video, astfel că a ajuns la peste 35 de milioane de utilizatori activi lunar.

În prezent, dezvoltatorul israelian cunoscut pentru jocuri ca June’s Journey, Bingo Blitz sau Board Kings, are o capitalizare de piață de 3,1 miliarde de dolari. 

Playtika are, printre altele, birouri în SUA, Japonia, Argentina, Canada și altele.

În România, Playtika Holding Corp. operează prin Homerun Ciero SRL pentru divizia de Customer Support și prin Homerun QT SRL pentru divizia de Research & Development.

Homerun Ciero SRL a avut o cifră de afaceri de peste 65 de milioane de lei în 2021 și profit de 2,7 milioane de lei. Firma, cu datorii de 63 de milioane de lei anul trecut, figurează cu 279 de angajați în România, în 2021.

Pe de altă parte, în 2020, primul an de pandemie COVID-19, Homerun Ciero SRL a înregistrat o cifră de afaceri de peste 63 de milioane de lei și avea 309 angajați, în timp ce în 2019 firma avea 295 de angajați și 49 milioane de lei cifră de afaceri. 

Homerun QT, cu 363 de angajați în 2021, a făcut afaceri de peste 130 milioane lei și a avut datorii de peste 25 milioane lei. 

Parallax

Vizualizari
3538
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri