Răzvan Tătaru

Cine vine la conferința de jocuri video DevPlay 2024: directori ai Baldur’s Gate 3, The Witcher și Ubisoft

Afiș Dev.Play 2024

La conferința dezvoltatorilor de jocuri video din România și Europa de Est, Dev.Play, vor veni la București oameni creativi cheie pentru unele din cele mai recunoscute jocuri video din ultimii ani: Baldur’s Gate 3 și saga The Witcher, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Ediția din 2024 a Dev.Play va avea loc în Aula Magna din cadrul Univeristății Politehnica din București, pe 3 și 4 iunie 2024. La eveniment vor fi prezente peste 20 de nume importante din industria locală și internațională a jocurilor video, printre care Borislav Slavov (Baldur’s Gate 3) și Sebastian Kalemba (The Witcher).

Borislav Slavov este un compozitor și director muzical multipremiat, cunoscut mai ales pentru partiturile sale pentru jocurile Divinity: Original Sin 2, Baldur's Gate 3 și Crysis 2, unde a lucrat în calitate de compozitor principal alături de Hans Zimmer.

Sebastian Kalemba a început să lucreze în timpul producției lui Witcher 3: Wild Hunt ca animator principal, iar în timp a fost promovat pe poziția de Head of Animation și Animation Director pentru Cyberpunk 2077. Acum, acesta a preluat rolul de game director al noii saga The Witcher.

Aceștia vor avea paneluri despre viitorul muzicii în jocurile video (Borislav Slavov) și despre importanța viziunii în cadrul unei echipe de producție (Sebastian Kalemba). Acestea vor avea loc în prima zi a conferinței, pe 3 iunie, de la ora 15:30, respectiv 16:30.

Un invitat special al evenimentului este și Fawzi Mesmar, VP Global Creative la Ubisoft. Fawzi este game designer și din această postură a lucrat la peste 20 de titluri, inclusiv jocuri din francizele Mario Rabbids, Battlefield și Star Wars. Fawzi Mesmar va vorbi despre cum să creezi momente memorabile în jocuri, marți, 4 octombrie, de la ora 14:30.

„Dev.Play revine pe o scenă nouă, cu un line-up deosebit. Suntem onorați să avem ca invitați oameni care au contribuit la unele din cele mai bune jocuri din istoria industriei și considerăm că prezentările lor îi vor inspira pe dezvoltatorii din industria locală”, a precizat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play și președintele RGDA.

În cadrul zonei Indie Expo vor fi prezente jocuri din România și Europa de Est, unele dintre ele putând fi jucate în premieră la Dev.Play.

O altă oportunitate pentru dezvoltatorii independenți este Dev.Play Indie Festival, un eveniment online desfășurat în paralel cu conferința, unde studiouri din România, Ungaria, Estonia, Muntenegru, Ucraina, Serbia, Polonia și Bulgaria își vor arăta titlurile în cadrul unui stream online, iar jocurile respective vor fi disponibile pe Steam cu reduceri exclusive.

Indie Expo și Indie Festival au fost la fiecare ediție elemente de succes ale conferinței, iar jocurile care au fost prezentate pentru prima dată la Dev.Play au continuat să câștige premii la competiții internaționale indie renumite sau au obținut investiții și oferte de publishing.

Mai mult, în cadrul Dev.Play, studenții și dezvoltatorii aspiranți vor putea participa la două workshop-uri introductive în industria dezvoltării de jocuri video.

  • Workshop-ul „Getting Started In The Game Dev Industry (In Romania)” se adresează studenților care sunt interesați să se alăture industriei de dezvoltare de jocuri. Veteranii industriei locale, Alexandru Pădure și Cătălin Butnariu, vor trece în revistă procesul dezvoltării unui joc video și diferitele roluri care contribuie la crearea unui joc, precum și diferitele oportunități de angajare și antreprenoriat care sunt disponibile în industria locală din România.
  • În cadrul workshop-ului „Anatomy Of A Mobile Game (From An Engineering Perspective)”, Marius Gherman de la Amber Studio va vorbi despre elementele constitutive ale unui joc pentru mobil și practicile obișnuite pentru crearea unor astfel de produse.

În prima zi a Dev.Play, femeile care lucrează în industrie sunt invitate să participe la întâlnirea „Women in Games Lunch”. Eveniment este dedicat specialistelor cu roluri tehnice în studiouri și își propune să aducă în discuție și să dezbată mituri comune și perspective noi despre rolul femeilor într-o industrie încă dominată de bărbați. Evenimentul va fi moderat de Agnes Corlătescu, Technical Product Owner și Cristina Hodea, HR Lead în cadrul Playtika.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul oficial.

Parallax

Vizualizari
87
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri