Răzvan Tătaru

Concedieri la Sony PlayStation. 900 de angajați, afectați

Logo PlayStation pe un PlayStation 5

Sony a anunțat concedieri în divizia PlayStation, în urma cărora sunt disponibilizați aproximativ 900 angajați sau 8% din forța de muncă totală, și anunță închiderea studioului din Londra, potrivit TechCrunch.

Gigantul tech japonez a anunțat, într-o postare pe blogul oficial, că va concedia 8% din forța de muncă totală a diviziei de gaming și că va închide studioul PlayStation din Londra odată cu aceste disponibilizări.

Studiourile de jocuri Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla și Firesprite sunt afectate de această schimbare, iar cei 1900 angajați care urmează să fie disponibilizați provin din America, Japonia, Asia Pacifică (APAC) și Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

„După o analiză atentă și numeroase discuții la nivel de conducere desfășurate pe parcursul mai multor luni, a devenit clar că sunt necesare schimbări pentru ca afacerea să continue să crească și compania să se dezvolte. A trebuit să facem un pas în spate, să ne analizăm holistic activitatea și să mergem mai departe, concentrându-ne pe sustenabilitatea pe termen lung a companiei și pe oferirea celor mai bune experiențe posibile pentru comunitatea noastră”, a declarat Jim Ryan, directorul PlayStation, într-o notă internă adresată angajaților.

Concedierile vin în urma reducerii prognozei de vânzări de console PlayStation 5, avertizând asupra scăderii cererii. Sony a declarat că se așteaptă să vândă 21 milioane unități PS5 în anul său fiscal, în scădere de la prognoza anterioară de 25 milioane console.

Nu numai Sony a anunțat concedieri de la începutul anului 2024. Microsoft a dat afară 1900 angajați de la Activision Blizzard, Xbox și ZeniMax, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro, iar Riot Games, producătorul jocului League of Legends, a dat afară 11% din forța sa de muncă, adică 530 angajați, printre care artiști, graficieni și scriitori.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri