Claudiu Zamfir

Cluj: Firma românească Firebyte Games vrea să-și facă NFT-uri pe platforma americană Magic Eden

nft

Chiar dacă nu mai sunt „pe val”, afacerile cu NFT-uri n-au murit: Acum, firma clujeană de jocuri de mobil Firebyte Games vrea să-și lanseze o colecție de token-uri non-fungibile pe platforma americană de blockchain Magic Eden.

Pe 1 februarie 2023, clujenii au semnat un contract cu firma Euclid Labs Inc. din Delaware, care deține platforma Magic Eden. Valoarea contractului nu a fost dezvăluită, dar se cunoaște că depășește 10% din cifra de afaceri a firmei clujene Firebyte Games, care a fost de 2,6 milioane de lei pe anul 2021.

Ardelenii vor să creeze și să vândă o colecție de NFT-uri, contabilizate pe un blockchain descentralizat (Solana, Polygon). Pentru asta, Firebyte Games spune că va accesa și va utiliza o platformă tehnologică dezvoltată de „unicornul” american Magic Eden, care permite crearea, emiterea, vânzarea și distribuirea de non-fungible tokens.

Condus de  Ovidiu Stegaru (CEO) și Grigore Chiș (președinte al Consiliului de Administrație), producătorul clujean de jocuri video Firebyte Games este deținut de BRK Financial Group (38%), SAI Broker (11%), alte persoane fizice și juridice. Printre acționarii persoane fizice se numără Stegaru și Chiș, precum și Adrian Danciu și Cristian Mihai Alexa. Firma clujeană a raportat, în anul 2021, o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei, ieșind pe pierderi de 2,3 milioane de lei, cu 14 angajați. În primele 9 luni ale anului 2022, Firebyte Games a avut vebituri de 5,1 milioane de lei, dar tot pe pierderi a rămas, cu 178.000 de lei.

Platforma americană Magic Eden, pe care vor românii să-și lanseze colecția de NFT, a ajuns „unicron” în 2022, când a primit o investiție de 130 de milioane de dolari la o evaluarea a companiei de 1,6 miliarde de dolari, potrivit Crunchbase.

Parallax

Vizualizari
487
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri