Claudiu Zamfir

Subvenții APIA 2023: A scăzut numărul de cereri de plată depuse de fermierii din România, dar a crescut suprafața acoperită

fermier-euro-bani-dreamstime

În perioada 1 martie  - 31 mai 2023, fermierii din România au depus 755.810 cereri de plată, pentru o suprafață de peste 9,95 milioane hectare, în cadrul Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată pentru subvențiile directe la hectar, din fonduri europene, potrivit datelor comunicate, marți, de Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 34.000 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 22.000 ha. Explicația APIA este că fermierii „sunt conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață”.

În conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor de plată continuă până la data de 9 iunie 2023 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

tabel-cereri plata 2023

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1614
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri