Claudiu Zamfir

Situație ajutoare de stat 2021: Beneficiari plătiți, beneficiari respinși la Măsura 1 și Măsura 2

Thumbnail

Ministerul Economiei a publicat, vineri, o nouă situație a procesării celor 3 măsuri de ajutoare de stat pentru firmele mici și mijlocii, în valoare totală de 1,5 miliarde euro, pentru ieșirea din criza COVID-19, Măsura 2 având un progres firav în prima săptămână a anului 2021.

Situația la data de 8 ianuarie 2021:

  • La Măsura 1 - microgranturi de câte 2.000 de euro, 29.250 de solicitanți au cerut finanțare, în perioada 12-21 octombrie 2020, cererile lor fiind procesate în totalitate, conform Ministerului Economiei. Din aceștia, până acum, au fost declarați admiși 18.819 și respinși 5.028. Un număr de 5.403 de solicitanți sunt în proceduri de clarificări. De asemenea, 15.746 de beneficiari au primit deja banii în conturi, în valoare totală de 152,4 milioane lei. Practic, în primele 8 zile ale anului 2021, au fost plătiți 1.351 de solicitanți admiși, la Măsura 1.
  • La Măsura 2 - granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 euro, un număr de 22.226 de solicitanți au cerut finanțări, în perioada 22-28 octombrie 2020. Până acum, au fost admiși la finanțare 3.164 de solicitanți, iar 1.659 sunt în clarificări. Un număr de 2.150 solicitanți au primit banii de la stat, în valoare totală de aproape 716 milioane lei. Aceasta înseamnă că în primele 8 zile ale anului 2021 au fost plătiți 314 beneficiari.
  • La Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 euro, începând cu data de 3 decembrie 2020 până pe 8 ianuarie 2021, ora 9.00, s-au înscris 6.108 de firme. Înscrierile sunt deschise până pe 29 ianuarie 2021, ora 20.00.

Thumbnail

Vezi aici situația raportată la 31 decembrie 2020, pentru comparație.

Parallax

Vizualizari
5555
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Horea
ENESCU
Cei respinsi sunt anuntati in vre8un fel sau cum stii ca esti respins?
Claudiu
Zamfir
trebuie sa fie notificati in aplicatia electrinica (in profilul cu care s-au inscris) si pe mail. Pt ca oamenii sa poata sa depuna contestatie in termen
poza de profil
Violeta
Vasile
poza de profil
Violeta
Vasile
poza de profil
Petru
Groza
Eu inca nu am primit niciun raspuns pt Masura 1. Din tabelul de mai sus rezulta ca toate cererile au fost procesate. Mai e cineva in aceeasi situatie?
poza de profil
R
BA
Ce folos ca sunt admise dosarele daca semnarea contractelor de catre MEEMA dureaza o vesnicie? Sunt firme care au incarcat contractele semnate de catre ele si au blocat cofinantarea in contul de grant de 2 saptamani. Culmea, la aceeasi agentie unde alte contracte se semneaza de catre MEEMA in 2-3 zile si apoi se fac si plati;e in 2 zile. Tot aleatoriu se intampla astfel de lucruri, nu? In call-center nimeni nu stie nimic, iar daca suni la respectiva agentie, un numar de telefon nu functioneaza iar la celalalt nu raspunde nimeni. Ce repornire a activitatii economice este asta? Aia in care tii clientii pe loc pentru ca nu ti-au venit echipamentele neprimind banii, dar tii si furnizorii pe loc ca nu poti lua echipamentele pentru ca, evident, nu ti-au intrat banii. Ne tinem de declaratii, dar procesam 90 de dosare pe zi, si pana si pe cele procesate le lasam doar asa... procesate.
Deficitul bugetar care il aveti va ajunge sa creasca, nu sa scada, atat timp cat mediul de afaceri sta blocat din cauza unor astfel de intarzieri.
poza de profil
Petru
Groza
Eu inca nu am primit niciun raspuns pt Masura 1. Din tabelul de mai sus rezulta ca toate cererile au fost procesate. Mai e cineva in aceeasi situatie?
poza de profil
Catalin
Moise
Nici noi nu am primit nici un rapsuns pana la aceasta ora. Ce banuiesc eu, am vazut si alte comentarii, este ca mare parte din cei care nu au primit notificari/ raspus vor fi decratai respinisi ca fiind cu cod CAEN neeligibil.
poza de profil
Violeta
Vasile
Numai minciuni... Pe masura 1, mii de firme, desi eligibile, au fost descalificate pe motiv de nesemnare a contractului in termen de 5 zile conf. Art. 6.7 din proceduri. Chestia e ca, in aceasi procedura e stipulat faptul ca in momentul generarii contractului, aplicantul este anuntat pe adresa de corespondenta. In realitate, nu s-au emis notificari de generare a contractului, iar cei care s-au lasat in baza notificarii si nu si-au verificat zilnic contul web al platformei de microgranturi, au fost descalificati. Aceleasi firme se regasesc, probabil, pe lista celor "acceptati", dar descalificati. O mizerie tipic romaneasca.
poza de profil
Anghel
Narcis
In aceeasi situatie sunt si eu. Respins pe motiv ca nu am trimis contractul in termen de 5 zile. Fabulos!
poza de profil
Alex
B
Si eu am patit-o. Am fost acceptat pe 19.11 si nu am putut timp de 4 zile sa accesez rubrica de contractare, iar cei de la banca nu au vrut sa-mi deschida cont pe motiv ca "nu avem inca procedura de la stat". In a5-a zi si-a revenit site-ul, m-am dus rapid sa deschid un cont si in a6-a zi am semnat contractul, iar apoi am fost respins. Imediat am incercat sa fac contestatie, dar, surpriza, nu a mers rubrica de contestatii timp de 2 zile. Abia in a 3-a zi si-a revenit si am facut contestatie, dar am fost respins din nou. Si-au batut efectiv joc de noi. initial am crezut ca e vorba de 5 zile lucratoare, dar de fapt erau calendaristice. Din cele 5 zile, 2 au fost in weekend si cum am mentionat mai sus, 4 zile NU a mers site-ul corect. O mizerie tipic romaneasca. Am pierdut banii de semnatura digitala, alti bani dati la registrul comertului pentru o hartie inutila care era necesara deschiderii contului si acum m-am pricopsit si cu un cont nou.
poza de profil
Filip
One
Cum spuneam: analiza se va termina prin februarie 2022 la Masura 2. Ultimele plati prin iunie 2022. Acesta este ritmul si se pastreaza.
poza de profil
Filip
One
https://m.facebook.com/PartidulPLUS/videos/2795429797393929/?refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F1903580739951981%2Fposts%2F2690293044614076%2F&_rdr


Bla, bla,bla, dl. NASUI pare plin de intentii bune dar total depasit si pe langa subiect.
poza de profil
Ion
Eu
Trăind în România lor.
Cerere aprobată pe măsura 1. Am primit contractul definanțare și l-am semnat electronic. Din rutină am blocat contractul(lock document). Nu exista nici o notificare să nu blochezi documentul(Aveam o formă severă de covid19 în acea perioadă și dealtfel am semnat contractul la trei zile după ce l-am primit).
După 2 săptămâni primesc notificare că s-a regenerat contractul și că trebuie să-l semnez din nou. Îl semnez și îl încarc din nou pe platformă. După o săptămănă primesc notificare că s-a respins contractul deoarece l-am semnat după trei săptămâni de la aprobarea cererii. Fac contestație și contestația este respinsă întrucât nu am respectat procedurile. Adică am respectat notificările primite și astfel am încălcat procedurile.Really.
Deci când cineva spune că se dă bani la bolnavii de CoVid19 spuneți-i că știți un caz în care cuiva statul i-a luat bani (2.000 euro) că s-a îmbolnăvit de CoVid19. (Nu am sunat să văd dacă am trimis corect contractul din motiv de febră de aproape 40 grade și zăcut la pat).
poza de profil
Anghel
Narcis
Si eu am patit la fel. Identic. Bine ai facut ca nu ai sunat, ca oricum nu raspunde NIMENI!!
poza de profil
Vasile
Tymy
Am depus cerere pentru masura 1 si cu toate ca la status apare trimisa, am descarcat recipisa , am gasit-o inregiastrata in tabelele de pe site-ul ministerului...asa a ramas, trimisa, fara ca macar cineva sa-mi spuna ce se intampla, nici cei de la Agentie nu-mi raspund la email. firma de consultanta nu stie ce sa-mi mai spuna, la call-center suna degeaba...serios daca nu e alba-neagra cu fondurile astea.
poza de profil
Elvira
Lupsa
Din păcate nu este adevărat că toate aplicațiile au fost procesate, suntem mai mulți în situația de limbo birocratic și nu am primit notificare în sistem, deci nu putem face nimic.
poza de profil
ANCA
TRIFF
Nici eu nu am primit nici un raspuns.
Dan
Iancu
Aveti idee cand se redeschid inscrierile pt Masura 1? Am inteles ca au ramas bani. O firma respinsa la prima inscriere dar care a rezolvat problema pt care a fost respinsa, sau care a fost respinsa pe motive birocratice... se mai poate inscrie din nou? Eu am fost anuntat pe e-mail pe 19.01, deci la 3 luni de la depunere, ca sunt respins pe motiv de depunere intarziata a declaratiilor la Anaf pt 2019...
poza de profil
Mihaela
Huma
Salutare tuturor. Ma ghideaza si pe mine cineva cum pot sa incarc in aplicatie raportul de progres si toate facturile si op-rile aferente grantului de 2000 euro? Nu gasesc nicaieri cum si unde sa fac procedura...
Multumesc.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri