Claudiu Zamfir

Petre Daea, numit oficial ministru al Agriculturii, peste bugete de miliarde de euro, fonduri UE

Thumbnail

Petre Daea (72 de ani) a fost numit oficial ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, printr-un decret prezidențial publicat vineri în Monitorul Oficial.

Membru al PSD, Daea a mai fost ministru al Agriculturii în alte două rânduri: în 2004, în Guvernul Năstase, și în perioada ianuarie 2017 - noiembrie 2019, în cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

El a depus vineri jurământul de învestitură, preluând mandatul după demisia lui Adrian Chesnoiu.

În perioada aceasta, una dintre sarcinile MADR, sub conducerea lui Daea, este de a asigura bugetul de aproape 50 de milioane de euro pentru plata microgranturilor de câte 5.000 de euro de la Măsura 1 a schemei de ajutoare de stat pentru fermieri și antreprenori din sectorul agroalimentar, în baza OUG 61/2022.

Principala sarcină a MADR acum este de a obține aprobarea Comisiei Europene pentru planul strategic național privind fondurile europene din noua perioadă de programare.

Prin noua Politică Agricolă Comună, România va avea la dispoziție fonduri europene de 21,6 miliarde de euro. Aceste alocări sunt împărțite în pilonul I de dezvoltare - aproximativ 14 miliarde de euro pentru plăți directe, și pilonul II - care se referă la dezvoltarea rurală, cu aproximativ 6,7 miliarde de euro.

Parallax

Vizualizari
1059
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri