Claudiu Zamfir

Omul care se ocupă acum de granturile IMM

Thumbnail

Pentru gestionarea granturilor IMM de redresare din criza COVID-19 și a altor ajutoare de stat destinate firmelor mici și mijlocii a fost desemnat oficial Paul Ene, numit recent în funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei.

„Paul Ene este secretarul de stat care se va ocupa de scheme de ajutor de stat, turism și promovarea economiei. Paul a muncit la deblocarea măsurilor de ajutorare a firmelor din cauza crizei CoVid și la repararea schemei pentru Horeca. Chiar azi am fost împreună la STS pentru a discuta despre platforma prin care vor fi solicitate despăgubirile” - a anunțat, marți, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Bucureșteanul Paul Ene (33 de ani) este președitele USR Sector 4. Potrivit prezentării de pe profilul său de Facebook, el a terminat Universitatea Politehnică Bucureti - Inginerie în Limbi Străine. „Este un profesionist din mediul privat. Are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT și în management de proiecte” - l-a prezentat ministrul Năsui pe Ene.

Înaintea lui Ene, secretarul de stat care s-a ocupat de coordonarea granturilor IMM era Liviu Rogojinaru, fost secretar general al Consiliului Național al IMM-urilor, dar acesta a plecat din minister după demisia guvernului Orban (PNL) și instalarea guvernului Cîțu (PNL-USR-PLUS-UDMR).

Conform lui Năsui, atribuțiile lui Paul Ene cuprind:

  • Instrumentele financiare pentru susținerea mediului privat prin fonduri europene.
  • Susținerea turismului „prin împuternicirea mediului privat și local, adică a antreprenorilor care își riscă propriul capital în investiții și a oamenilor cei mai interesați ca această promovare să aibă loc”.
  • „Reformarea modului în care se face promovarea economiei în general”.

Parallax

Vizualizari
9019
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Consultant
Ministrul Nasui numeste secretar de stat pe Paul Ene. Nu il cunosc personal, dar in data de 05 februarie 2021 au aparut articole despre aceasta persoana, iese fum fara foc? vedeti articolul mai jos:
https://www.romaniatv.net/suspciuni-de-frauda-cu-fondurile-europene-pentru-imm-uri-reactia-ministrului-claudiu-nasui-a-existat-acces-la-datele-din-platforma-inclusiv-pentru-parteneri-externi-ministerului_5250853.html
poza de profil
Tudor
Ulea
Tinere tre sa apesi acceleratia
poza de profil
Adrian
Miron
Parearea mea este ca persoana responsabila de gestionarea schemelor de ajutor de stat ar trebui sa aiba o experienta si o educatie vasta in antreprenoriat. Fara a discredita experienta acestui domn, totusi, ITul si proiecte din IT nu au cum sa-i ofere competența necesara pentru acest post. Daca stau si ma gandesc, poate dl este cauza pentru care raportarea cheltuielilor la cele 2 masuri active este atat de birocratica, stufoasa si stupida.
In alta ordine de idei, nu pot sa nu ma intreb: domnii aceștia au auzit de consultate publica? Oare nu era mai corect ca modulul de raportare a cheltuielilor sa fie lansat in dezbatere publica - eventual sa se aplice pilot pentru 20 beneficiari, si abia apoi, dupa ce primeau feed-back-ul din piata, sa-l transforme in raportarea oficiala?
Concluzia mea este ca lipsa consultarii mediului de afaceri si a specialistilor din domeniu (inclusiv a consultantilor) a condus la erorile care au aparut in aceste masuri guvernamentale. Iar dl din imagine, nu are nici competenta si nici experienta sa poata sa schimbe acest mod de lucru incompetent!
poza de profil
Adina
B
Masura 1 se mai redeschide?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri