Claudiu Zamfir

Ministrul Fondurilor UE: Cerința ca beneficiarii de granturi IMM de la Măsura 2 să depună „rapoarte finale” vine ca urmare a solicitării Autorității de Audit

Thumbnail

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) nu renunță la cerința ca beneficiarii vechii Măsuri 2 din schema de ajutoare de stat COVID prin OUG 130/2020 să depună „rapoarte finale” și documente aferente, a declarat, miercuri, pentru StartupCafe.ro, ministrul Marcel Boloș, care a mai precizat că procedura a fost declanșată de Autoritatea de Audit a Curții de Conturi.

Reamintim că marți MIPE a emis Instrucțiunea 60/2023 prin care antreprenorilor care au beneficiat de granturile de capital de lucru de max. 150.000 de euro fiecare de la Măsura 2 (a schemei de ajutoare de stat COVID-19 prin Ordonanța de urgență 130/2020) li se cere să depună în sistemul de Granturi IMM un „raport final”, cu o serie de documente de cheltuieli aferente, până pe data de 27 ianuarie 2023.

„Instrucțiunea 60 vine în urma recomandării Autorității de Audit, care a solicitat ca rapoartele finale să fie completate cu informații care să conducă la asigurarea trasabilității cheltuielii. Instrucțiunea nu a apărut din voința noastră, ci ca urmare a solicitării exprese a Autorității de Audit. Nici noi nu suntem foarte confortabili cu această situație. Dacă Autoritatea de Audit nu renunță la ea, nu avem ce face” - a declarat, pentru StartupCafe.ro, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Referitor la declarațiile prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, potrivit cărora partidul va ceda către PSD funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, din luna mai, când ar urma ca și poziția de premier să trecaă la social-democrați, Boloș a evitat să comenteze.

„Nu am ce comentariu să fac, nu cunosc ceea ce susține domnul Rareș Bogdan, decizia e la nivel de conducere de partid. Cred că e prematur pentru oricine să se pronunțe” - a afirmat Boloș, pentru StartupCafe.ro.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
8037
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Filip
One
Perioada de auditare a beneficiarilor s-a incheiat. Daca MEEMA este acum auditat, sa produca ce rapoarte vrea pe baza informatiilor incarcate deja de catre beneficiari in platforma. Nu exista nicio obligatie legala pentru aceasta raportare si nu avem de ce sa raspundem noi la auditul lor.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri