Claudiu Zamfir

Liste RUE cu aplicanții la Măsura 3: Punctajele obținute automat, cofinanțarea și alte criterii de departajare la granturile de 50.000-200.000 Euro pentru IMM

Thumbnail

S-au publicat oficial listele preliminare cu aplicanții la granturile de investiții de câte 50.000-200.000 de euro de la Măsura 3, cu puunctajele obținute de fiecare aplicant, cofinanțarea pusă în proiect și alte criterii de departajare. Numai în regiunea București-Ilfov, peste 2.400 de firme au punctaj maxim și vor fi finanțate în funcție de criteriile de departajare la balotaj.

Descarcă de AICI  listele RUE de aplicanți la Măsura 3, cu punctajele obținute, pe fiecare regiune. Observați procentele mari la aportul propriu al beneficiarului.

 

xls ListaRUERegiuneaBucurestiIlfovM3 292 KB 295
xlsListaRUERegiuneaCentruM3 376 KB 231
xlsListaRUERegiuneaNEIasiM3 334 KB 194
xlsListaRUERegiuneaNVClujM3 471 KB 231
xlsListaRUERegiuneaSEConstanta 290 KB 205
xlsListaRUERegiuneaSMPloiestiM3 342 KB 214
xlsListaRUERegiuneaSVCraiovaM3 237 KB 137
xlsListaRUERegiuneaVTimisM3 237 KB 140

 

În perioada 3 decembrie 2020-29 ianuarie 2021, au aplicat 27.736 firme, conform cu cifrele din documentele atașate. Listele sunt ordonate pe regiuni, în funcție de criteriile de departajare, așa cum sunt ele descrise în procedura de implementare.

De asemenea, situația prezentată este extrasă din platforma de depunere, iar statusul fiecărui aplicant poate suferi modificări, în urma evaluării propriu-zise - precizează Ministerul Economiei.

Conform procedurii de implementare a măsurii, admiterea la finanțare se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la evaluarea planurilor de investiții on-line. La punctaje egale, departajarea se va face în funcție de procentul cofinanțării, valoarea cifrei de afaceri și ordinea înscrierii aplicației.

Bugetul, fără componenta de contribuție proprie, alocat pe cele opt Regiuni de dezvoltare este:

a) Bugetul alocat pentru Regiunea București – Ilfov este în valoare totală de 347.173.994 lei;

b) Bugetul alocat pentru Regiunea Centru este în valoare totală de 271.883.528 lei;

c) Bugetul alocat pentru Regiunea Nord-Vest este în valoare totală de 281.916.856 lei;

d) Bugetul alocat pentru Regiunea Sud-Est este în valoare totală de 292.343.648 lei;

e) Bugetul alocat pentru Regiunea Sud-Vest este în valoare totală de 235.488.120 lei;

f) Bugetul alocat pentru Regiunea Nord-Est este în valoare totală de 344.477.610 lei;

g) Bugetul alocat pentru Regiunea Sud-Muntenia este în valoare totală de 309.656.058 lei;

h) Bugetul alocat pentru Regiunea Vest este în valoare totală de 231.553.481 lei.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va continua să publice în mod regulat statusul aplicațiilor pentru toate cele 3 măsuri de sprijin, ca măsură de transparentizare a situațiilor privind banii publici.

Parallax

Vizualizari
36570
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
ONOAIE
LUMINITA
Nu a fost o grila de punctaj corecta in conditiile in care majoritatea proiectelor au reusit sa ia 100 de puncte, iar criteriul de departajare sa fie ales procentul cofinantarii nu este corect in conditiile in care este o masura de ajutor de stat in contextul pandemiei de Covid-19 Aduce mai degraba a licitatie, cine da mai mult castiga!!! Concluzie: A reusit Ministerul Economiei sa gestioneze un program de ajutor de stat foarte bun in contextul dat, dar lista celor care au obtinut punctaj castigator nu este lista reala a castigatorilor intr-o tara normala la cap.
poza de profil
Mihai
Catana
Am facut un calcul sumar, cam 12.5 mld lei (2.5 mld euro) au cerut cei cu 100 de puncte. (Uimitor cu cat de putini bani se poate restarta economia!) Logic ar fi ca -cel putin- toti acestia sa primeasca banii. Economia are nevoie de o infuzie de capital si de IMM capitalizate. Sa vedem ... Pana una-alta ajutorul pentru HORECA, cel cu 20%, s-a impotmolit. La fel si bugetul.
poza de profil
TIMOFTE
GABRIEL
Cum este posibil ca o firma ce are o cifra de afaceri de 180.000 de euro pe an si 1 salariat sa obtina o finantare de 200.000 de euro ??? Felicitari guvernului PNL pt criteriile de departajare si pentru sprijinul samsarilor de imobiliare. Finantam achizitii de apartamente si spatii comerciale mascate.
poza de profil
Tudor
Ulea
Super, multumim!
Puteti lua legatura cu oficiali de la Ministerul Economiei sa ii intrebati daca exista posibilitatea suplimentarii bugetului cum anunta dl Liviu Rogojanu anul trecut? Ar fi echitabila o suplimentare bugetara macar pentru cei care au obtinut 100 de puncte
poza de profil
Cristian
Stefanescu
Este de vazut daca vor suplimenta bugetul pentru masura 3 in conditiile in care nu au fost cheltuiti si nu se vor cheltui miliardul de euro pentru masura 2 si se poate face o realocare si in acelasi timp exista obligativitatea de 50.000 beneficiari in toate masurile. Intr-adevar o solutie ar fi acceptarea tuturor cei cu 100 de puncte. Dar nu stiu cat va fi interesul sa se intample acest lucru - vezi scurgerea de informatii si cele 80% din proiectele acceptate care au depus dupa aceasta scurgere de informatii. Banii trebuie sa ajunga la cine trebuie. Daca aceasta masura a fost pentru restartarea si reconversia companiilor, cum de au reusit sa se inscrie si sa se califice zeci de firme cu zeci de milioane cifra de afaceri???
poza de profil
constantin
tanasa
poza de profil
Terorism
de coasta
Majoritatea firmelorcastigatoare in procent de 90% sunt ale lor (firme de casa) cu finantarea de achizitii apartamente si spatii comerciale, poate ne explica si (editat pt limbaj jignitor/calomnios) acesta la ce sa referit la minutul 5:30 urmariti acest video : https://www.youtube.com/watch?v=KmwwqcvGbA8&feature=emb_logo&ab_channel=EM360Studio
poza de profil
Adriana
Sucuturdean
Interesant cum cei cu 100 puncte si finantare proprie peste 60% s au inscris in 28 si 29 ianuarie......😪
poza de profil
florea
trifoi
poza de profil
Achiziții de imobile cu discount de 200.000 EUR, asta oferă măsura 3. Foarte puțin probabil ca efectul celor 550 mil. euro să se simtă în economie. Rezultatul este normal atâta timp cât primul scop declarat al măsurii este "cheltuieli cu realizarea/achiziția construcțiilor". Pentru angajații mediocri ai statului român investițiile sunt aberațiile de la PNDR. Când va ajunge statul să nu mai investească în panseluțe, borduri, pavaj, mobilier urban la prețuri supraevaluate atunci nu vom mai avea astfel de programe jenante.
poza de profil
Gabriel
Gabriel
Anterior pandemiei Covid 19 si chiar pe parcursul pandemiei, companii din Romania semneaza si deruleaza contracte de finantare cu surse proprii/cofinantari de 10-20% -30% pe investitii. Pentru a sustine companiile intr-o perioada de criza, guvernul ofera solutia- masura 3, solutie imbratisata de zeci de mii de firme care sunt dispuse sa cofinanteze investitii cu mai mult de 50%. Mai mult, desi cofinantarea este de min 15% si pentru a obtine 100 puncte trebuie sa fii dispus sa cresti la peste 35% , atentie..FARA A LIMITA ACEST %, primul criteriu la baraj este TOT % de cofinantare. Pe de o parte guvernul creeaza o competitie artificiala, devenita licitatie cu " plic inchis" fara a LIMITA procentul de cofinantare, pe de alta parte, firmele chiar liciteaza si se arunca in conditiile in care majoritatea nu au cofinantare sau bancile nu le vor aproba credite si , desigur, nu vor putea contracta. In plus, masura 3 a permis, in mod exceptional, finantarea si a achizitiilor de spatii ( hale, spatii comerciale, spatii de lucru,etc) , o cheltuiala eligibila deloc potrivita pentru sustinerea activitatilor in aceasta perioada, insa care a condus si la o crestere " de sezon - masura 3" a preturilor imobiliarelor cu pana la 30% (si cresterea cofinantarii reale de la 50% cu cat s-a aplicat pe masura 3, devine 65-75%- si rog a constata cele consemnate la inceput, pentru ca procentele s-au cam inversat, si 10-20-30% a devenit astfel FINANTARE si nu cofinantare). Aceasta crestere pe imobiliare a fost insotita si de o crestere la fel de artificiala si pentru alte categorii de investitii ( utilaje, softuri, etc) pe fondul mediatizarii acestei masuri 3 "salvatoare" pentru mediul de afaceri romanesc. In final, nu vor fi sprijinite firmele care chiar au nevoie de suport pentru mentinere si care au fost afectate de criza si care nu au fost dispuse sa contribuie cu mai mult de 35% .
poza de profil
Gabriel
Gabriel
Anterior pandemiei Covid 19 si chiar pe parcursul pandemiei, companii din Romania semneaza si deruleaza contracte de finantare cu surse proprii/cofinantari de 10-20% -30% pe investitii. Pentru a sustine companiile intr-o perioada de criza, guvernul ofera solutia- masura 3, solutie imbratisata de zeci de mii de firme care sunt dispuse sa cofinanteze investitii cu mai mult de 50%. Mai mult, desi cofinantarea este de min 15% si pentru a obtine 100 puncte trebuie sa fii dispus sa cresti la peste 35% , atentie..FARA A LIMITA ACEST %, primul criteriu la baraj este TOT % de cofinantare. Pe de o parte guvernul creeaza o competitie artificiala, devenita licitatie cu " plic inchis" fara a LIMITA procentul de cofinantare, pe de alta parte, firmele chiar liciteaza si se arunca in conditiile in care majoritatea nu au cofinantare sau bancile nu le vor aproba credite si , desigur, nu vor putea contracta. In plus, masura 3 a permis, in mod exceptional, finantarea si a achizitiilor de spatii ( hale, spatii comerciale, spatii de lucru,etc) , o cheltuiala eligibila deloc potrivita pentru sustinerea activitatilor in aceasta perioada, insa care a condus si la o crestere " de sezon - masura 3" a preturilor imobiliarelor cu pana la 30% (si cresterea cofinantarii reale de la 50% cu cat s-a aplicat pe masura 3, devine 65-75%- si rog a constata cele consemnate la inceput, pentru ca procentele s-au cam inversat, si 10-20-30% a devenit astfel FINANTARE si nu cofinantare). Aceasta crestere pe imobiliare a fost insotita si de o crestere la fel de artificiala si pentru alte categorii de investitii ( utilaje, softuri, etc) pe fondul mediatizarii acestei masuri 3 "salvatoare" pentru mediul de afaceri romanesc. In final, nu vor fi sprijinite firmele care chiar au nevoie de suport pentru mentinere si care au fost afectate de criza si care nu au fost dispuse sa contribuie cu mai mult de 35% .
poza de profil
Gabriel
Gabriel
poza de profil
Gabriel
Gabriel
poza de profil
Dan
Horia
Hmmmm....e de mirare cum ..majoritatea celor admiși...au depus proiectele în ultimele 3 zile de funcționare ale platformei. E destul de clar ca unii au beneficiat de informații.O investigație ar fi binevenita în acest sens.
poza de profil
Mihaescu
Gabriel
Pe Bucuresti-Ilfov este si mai rau. 80% dintre proiectele depuse in ultimele zile sunt in top in lista. Actualii guvernanti sunt mai rai ca cei din PSD. Rusine. Propun o ancheta pe aceasta tema. Sa se faca o petitie online, numai uniti putem reusi. Sau sa se finanteze toate proiectele cu 100 puncte, E inadmisibil ce se intampla.
poza de profil
Darius
Covaci
Probabil un urma unor verificari mai amanuntite se vor efectua ajustarile de rigoare . Este o porcarie incredibila sa acorzi o finantare de 200.000 euro pentru un proiect cu o cofinantare de 70% . Valoarea proiectului este de 2.000.000 RON , cei 30% reprezentand sprijinul nerambursabil . Sa ne explice fluxul tehnologic necesar ,metoda de decont in fata UE si cum ajuta economia pentru cei mici si mijlocii care chiar au nevoie de aceste sume .
Probabil va fi o suplimentare pentru toti cu 100 P , altfel vor fi contestatii si scandal peste masura la MFE si Economie .
poza de profil
Mihaela
Ciurescu
Exista o eroare sau nu inteleg eu mecanismul.... Cum sa detina 100 de puncte o firma cu cifra de afaceri de 289244 lei si suma solicitata de 550300 lei? (exemple mai sunt) Cum a obtinut punctaj maxim la criterul nr. 3 (c, respectiv). Cred ca aici s-au strecurat niste erori.
poza de profil
Valeria
Dobrea
Treaba romanesca pe bani europeni!!!
poza de profil
Terorism
de coasta
Scurgere de informatie catre firmele de casa respectiv celebri consultanti cei cu + 10% comision dupa cum urmeaza: )))) SA DEPUS OFERTE PT APARTAMENTE LA ETAJUL 7 DREPT SPATII COMERCIAL :)))) Pe principiul sa-mi aduc si eu panarama la capitala )))
poza de profil
florea
trifoi
poate ma ajuta cineva cu o explicatie : cum se explica faptul ca in regiunea Vest, in ultima zi, 29.01.2021, intre orele 14:02 si 16:30, sau inregistrat 13 firme ( 7 respectiv 6 )cu acelasi procent de contributie (castigator garantat ) de 56.50, respectiv 50.51.? De ce nu se gasesc serii similare de timp si procent la firmele care nu s-au calificat ?
Punem pariu ca la Bucuresti-Ilfov, majoritatea firmelor castigatoare s-au inregistrat in ultimele 2 zile ?
Nu s-a sesizat nimeni de procentul masiv de castigatori inregistrat pe ultima turnanta ?
Prietenii stiu de ce ??
poza de profil
Terorism
de coasta
Aici la capitala mai rau s-au luat apartamente drept spati comerciale de catre angajati din minister sub forma prieteni la nevoie se cunoaste
poza de profil
Mihaescu
Gabriel
Pe Bucuresti-Ilfov este si mai rau. 80% dintre proiectele depuse in ultimele zile sunt in top in lista. Actualii guvernanti sunt mai rai ca cei din PSD. Rusine. Propun o ancheta pe aceasta tema. Sa se faca o petitie online, numai uniti putem reusi. Sau sa se finanteze toate proiectele cu 100 puncte, E inadmisibil ce se intampla.
poza de profil
Mihaescu
Gabriel
Nu credeam ca actualiii guvernanti fac inverteli mai mari ca PSD. 80% din proiectele depuse ultimele pe Bucuresti - Ilfov si nu numai au obtinut 100 puncte si au avut cofinantare mare ca sa obtina finantare (au avut toate informatiile primite) si acum sunt primele in lista. Informatia a fost data cui trebuie. Trebuie facuta o ancheta, mi se pare inadmisibil. Propun o petitie pe acest subiect.
poza de profil
Valeria
Dobrea
poza de profil
Valeria
Dobrea
Facem petitia, se infiinteaza o comisie... care ingroapa definitiv problema pentru ca nu este ilegal sa contribui cu 99% la finantarea proprie. Alta era situatia daca in lege se scria ca se admite finantare proprie in intervalul 10-40%. Dar asa-i la noi, totdeauna ”cine poate oase roade” !! Ceilalti... beneficiază de sustinere 0 si impozite mari.
poza de profil
Ivan
Andrei
Va rog sa nu mai faceti tot felul de scenarii. Am depus pe Bucuresti un proiect care este in cele acceptate cu o finantare de peste 55%. A fost depus de catre consultant pe 28.01. Consultantul, pe baza istoriei fondurilor europene, ne-a spus ca fara o finantare de peste 50% nu avem sanse avand in vedere ca astfel de fonduri nu au mai fost in zona Bucuresti de aproape 10 ani. Cel mai probabil toti aplicantii din ultimele zile au realizat proiectul cu niste consultanti, ca si noi, care stiind ce stiau ai nostri au ales sa scoata mai mult din buzunar pentru a merge la sigur. Nu e vorba de nici o coruptie, cel putin in faza asta.
poza de profil
Mariana
Mic
Buna ziua ,nu o sa facem scenarii .Doar o mica precizare ( pentru adevar si acuratetea informatiilor ) ,istoria fondurilor europene nu are principiu de selectie "la punctaj egal departajarea se face in functie de procentul confinantarii".Istoria recenta ( vezi start up editia 2018 ) ne arata ca proiectele depuse in ultimele zile cistiga .La start-up 2018 selectia a fost data de numarul de angajati astfel ca s-au casigat proiecte cu minim 6 angajati ( daca imi amintesc bine ).primii de pe lista au avut 20 in conditiile unei finantari de 40.000 eur .Si drept urmare avem o multime de proiecte selectate pentru finantare care se vand pe OLX . Desigur ca nu o sa fie cazul aici.Felicitari pentru reusita si succes la implementare .
poza de profil
Andras
Szentgyorgyi
O firma afectata de pandemie si caruia abia ii iese cu profitul sa acceseze 50.000 de euro cat era obligatoriu, oare de unde are 80% co-finantare???...mister.
poza de profil
Dan
Escu
Scria cineva mai jos că nici vorbă de corupţie.
Trecând despre cum a fost elaborat întregul mecanism pentru accesarea fondurilor din Măsura 3, amânat tocmai pentru al face cât mai penetrant de doritorii de bani cadou, nu de sprijin real pentru revenirea din pandemie, prin reorganizare şi dezvoltarea, celor cu resurse limitate, nu pot să nu fac următoarea remarcă. Mă voi referi doar la zona NV, dar sunt convins că la fel e şi în celelalte zone.
n total s-au depus 5.196 de proiecte, au câştigat 436. Deşi perioada de depunere a fost de 2 luni, proiectele depuse în ultimile două zile au luat 84% din totalul bugetului alocat (21% în penultima zi, 63% în ultima zi). Este clar că mulţi dintre aceştia, de fapt agenţiile de consultanţă, au aşteptat să primească informaţiile de la insider-i despre nivelul de cofinanţare necesar pentru a fi câştigător (62%). Vă las să trageţi concluziile.
poza de profil
andrei
ivan
Am vorbit cu consultantul nostru si mi-a spus ca avantajul celor care au aplicat in ultimele zile a fost acela ca au putut vedea numarul de aplicatii de pana atunci. Aceasta informatie era disponibila tuturor celor care au aplicat, dar cei care aplicasera deja, nu stiu daca mai puteau modifica aplicarea, sau daca le-a trecut prin cap asa ceva.
Deci explicatia simpla este ca cei din urma au fost cei dintai pentru ca au avut o informatie PUBLICA si egal disponibila, fata de cei care aplicasera deja. Este un principiu logic sa accept explicatia mai simpla, decat explicatia bazata pe teoria conspiratiei.
poza de profil
Ionel
Mircea
Manareala Mioritica.... careva baci a lăsat o portiță ca: dulaii, măgarii, berbecii sa se năpustesca în detrimentul oilor tăcute și productive. Trebuie sa fi lipsit de logica sa pui mai mult de 35% cofinanțare dacă punctajul e același. Daa.. oportun pentru cei cu bani gri sau negri, puteau cofinanța cu 200% e ocazie nemaipomenita de a-și ALBI banii. O contribuție majora la aceasta situație au avut-o firmele de consultanta care cu informație sau fără pe ușa din dos cantau în cor " Pff... fără cofinantare de la 50% în sus șansele sunt zeroo, zeroo, zeroo...." Astfel ca nu a mai contat nici un criteriu decât cofinanțarea...aberant !!!
poza de profil
George
Rugina
Avand in vedere ca aceste granturi sunt destinate IMM-urilor afectate de Pandemia COVID19, trebuia sa se introduca in grila de evaluare criteriul existentei (posesiei) Certificatului de Situatii de Urgenta si punctat in functie de tipul certificatului (galben / albastru).
Astfel granturile erau directionate pentru cei afectati de pandemie; si cred, ca nu ar fi fost asa de usor sa se realizeze 100 puncte.
Ca sugestie consider, in situatia creata, ar fi echitabil sa se suplimenteze fondul programului in una din urmatoarele variante:
- pentru toti cei inscrisi
- pentru cei care au realizat 100 puncte
- pentru cei care au realizat un minim de cofinantare de 30% din proiect

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri