Claudiu Zamfir

LISTA Innotech: Organizațiile care vor împărți fondurile UE de max. 100.000 Euro pentru studenți care vor să facă afaceri

Thumbnail

Statul a publicat lista oficială a celor 68 de organizații care vor împărți granturi cu valori maxime de câte 40.000-100.000 de euro unor studenți, masteranzi sau doctoranzi care vor să-și deschidă firme, în cadrul programului Innotech Student.

Lista publicată miercuri de Ministerul Fondurilor Europene cuprinde numele organizațiilor, proiectele pe care le derulează și adresele fizice la care își au sediile. Astfel, tinerii interesați să intre în afaceri cu granturile europene Innotech Student pot de pe acum să încerce să contacteze organizațiile care desfășoară proiecte în regiunea lor, pentru a se interesa cum pot și ei să fie recrutați pentru a avea șansa de a primi fondurile.

Cele 68 de proiecte mari, cu valoare de maximum 2 milioane de euro fiecare, derulate de organizațiile câștigătoare, totalizează o valoare de aproape 135 de milioane de euro. Din acești bani, circa 90 de milioane de euro ar trebui să se ducă în schema de minimis, adică banii care vor ajunge efectiv la viitorii antreprenori, sub formă de granturi.

Descarcă de AICI Ghidul solicitantului și Schema de minimis Innotech Student.

Descarcă de AICI Lista organizațiilor care derulează cele 68 de proiecte prin care se vor împări granturile Innotech Student.
 

Lista Innotech Student 2021 by claus_44 on Scribd

 

Cum se desfășoară programul Innotech Student

Granturile ajung destul de greu la tinerii studenți. Nu mai insistăm asupra explicațiilor, pe care le-am mai dat pe StartupCafe.ro, dar sintetizăm câteva idei:

După semnarea contractelor de finanțare, organizațiile care derulează cele 68 de proiecte mari, cu valori maxime de câte 2 milioane de euro fiecare, se vor apuca de implementare.

Astfel, fiecare organizație va recruta membrii grupului țintă - beneficiarii finali, adică studenții, masteranzii și doctoranzii care vor să devină antreprenori, peste 23.500 de persoane în total.

Fiecare organizație va recruta în medie 350 de membri ai grupului țintă, să-i introducă în proiectele mari, dar numai o mică parte dintre participanți vor ajunge să și ia granturile de max. 40.000 - 100.000 euro.

Toți studenții rectrutați în proiecte vor trece prin programe de învățare prin experiență practică, servicii de mentorat, consiliere și orientare profesională axate pe dobândirea și formarea de competențe antreprenoriale în sectoarele economice cu potențial competitiv, adresate studenților.

Studenții vor fi îndrumați să-și facă planuri de afaceri.

Într-o primă etapă, vor fi selectate planurile de afaceri finanțabile și vor fi înființate întreprinderile care urmează să realizeze planurile de afaceri cu ajutor de minimis.

Cea de-a doua etapă vizează sprijinul financiar sub forma granturilor pentru deschiderea unei afaceri și va include activități pentru decontarea de către administratorul schemei de antreprenoriat a sumelor aferente implementării planurilor de afaceri.

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită este stabilit proporțional cu numărul de slujbe create, astfel:

  •         ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 euro pentru crearea a cel puțin două locuri de muncă;
  •         ajutor de minimis de peste 40.000 euro, dar mai mică sau egală cu 60.000 euro pentru crearea a cel puțin 3 locuri de muncă;
  •         ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 euro, dar mai mică sau egală cu 80.000 euro pentru crearea a cel puțin 4 locuri de muncă;
  •         ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 euro, dar mai mică sau egală cu 100.000 euro pentru crearea a cel puțin 5 locuri de muncă.

Pentru cea de-a treia și ultima etapă, este prevăzută asigurarea sustenabilității planurilor de afaceri în timpul perioadei de implementare a proiectului.

 

Parallax

Vizualizari
16553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri