Claudiu Zamfir

UPDATE. Măsura 1, ediția 2021: Luni s-a deschis etapa I a înscrierilor la microgranturile de 2.000 Euro pentru PFA, SRL, profesii liberale

Thumbnail

Persoanele fizice autorizate (PFA), societățile cu răspundere limitată (SRL), întreprinderile individuale, cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți își pot crea profil de utilizator pe portalul de granturi IMM, în etapa I a înscrierilor la Măsura 1 - microgranturi de câte 2.000 de euro, care a început luni, 18 octombrie 2021.

UPDATE, 18.10.2021, ora 17.00: După 7 ore de la redeschiderea aplicației, circa 350 de persoane și-au făcut conturi noi, iar 500 lucrau cu aplicația deschisă la constituirea profilului, potrivit unor surse din Ministerul Economiei.

Reamintim că la Măsura 1 - microgranturi de capital de lucru, din cadrul Schemei de ajutoare de stat COVD-19 pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) și alți beneficiari, înscrierile se fac în două etape:

  • Etapa 1 de creare profil, user și parolă, unde aplicanții vor înregistra, pe portalul de granturi IMM, cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât și datele IMM/PFA/ONG/CMI/II/IF/profesie liberală. Se vor putea înregistra și ceilalți aplicanți elibili care nu aveau cont pe platforma electronică. Aeasta este etapa care începe luni, 18 octombrie 2021.
  • Etapa 2 de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii 1- Microgranturi în care aplicanții, cu profilul, user, și parola generate în prima etapă, vor completa și transmite formularul de înscriere. Această etapă  este programată să înceapă lunea viitoare, 25 octombrie 2021, de la ora 10.00, pentru o perioadă de 30 zile calendaristice (până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului).

„Aplicanții care sunt deja înscriși în platforma informatică  vor putea utiliza aceste conturi în noua sesiune cu obligativitatea de a regenera, semna și reîncarca declarațiile și documentele actualizate” - a precizat luni Ministerul Economiei.

Numărul de call center disponibil pentru suport și asistență tehnică este 0219059!

Procedura de implementare și restul documentației necesare accesării Măsurii 1 pot fi descărcate de AICI.

Reamintim că pentru această ediție a doua a Măsurii 1 - microgranturi, este disponibil un rest de buget de 65 de milioane de euro, după ce la prima ediție, din 2020, s-a cheltuit o treime din bugetul total, de 100 de milioane de euro.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
11165
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
George
MJ
Daca tot aveti surse in interiorul ministerului... poate le intrebati si ce fac cei care si-au facut cont si au semnat & incarcat toate declaratiile de la inceputul acestei luni (crezand ca programul se va lansa pe 12 octombrie).
Intreb pentru ca anumite declaratii nu se pot reincarca. De exemplu: declaratia pentru reprezentant legal (al unei persoane juridice) se poate incarca doar daca adaugi o persoana juridica noua. Evident, nu poti sa adaugi acea persoana juridica de doua ori.

PS: nu-mi spuneti sa sun la call center pentru ca am facut-o deja si mi-au dat un raspuns balbait de forma "daca nu da eroare inseamna ca-i in regula, altceva nu stiu sa-mi spuna". Numai ei stiu despre ce eroare e vorba...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri