Claudiu Zamfir

Granturi IMM POC 411: MIPE anunță măsuri de accelerare a implementării, la o întâlnire cu beneficiari

mipe

Un număr de 360 de persoane - beneficiari și consultanți- au participat online și off-line la o ședință de lucru cu șefi din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, privind implementarea schemei de granturi POC 4.1.1, prin care firmele mici și mijlocii urmează să obțină ajutoare de câte 50.000-500.000 de euro.

UPDATE: Descarcă documentele transmise de MIPE participanților:

Potrivit MIPE, demararea implementării proiectelor va fi facilitată prin:

  1. accelerarea fluxului de validare a datelor în MySMIS;
  2. demararea cu celeritate a achizițiilor fără a depinde de validarea contractelor de finanțare în MySMIS;
  3. transmiterea de notificări/solicitări de acte adiționale la adresa monitorizare.poc@mfe.gov.ro până la validarea mai sus menționată;
  4. asigurarea cash-flow-ului la nivelul beneficiarilor prin utilizarea mecanismului cererilor de prefinanțare/plată/rambursare.

MIPE spune că întâlnirea de lucru s-a adresat celor 1.077 beneficiari care au semnat contractele de finanțare aferente ajutoarelor de stat POC 4.1.1. La ședință au participat 60 de persoane la sediul MIPE și alte 300 online, conform MIPE.

Prezentările și machetele editabile ale unor documente necesare implementării proiectelor vor fi transmise tuturor celor care au primit invitația pentru întâlnirea de lucru. Subiectele discutate au acoperit toate etapele implementării proiectului: monitorizare, realizarea achizițiilor și autorizarea plăților.

Echipa MIPE a fost condusă de secretarul de stat Csilla Hegedüs.

Vezi mai multe fotografii pe site-ul MIPE.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1440
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri