Redactia StartupCafe.ro

Granturi IMM 4.1.1-POC: Cum își deschid beneficiarii ajutoarelor de stat de max. 500.000 EUR conturi în Platforma Achiziții beneficiari privați

Thumbnail

Firmele care s-au calificat la ajutoarele de până la 500.000 de euro prin Acțiuna 4.1.1-POC trebuie să se înregistreze în Platforma Achiziții beneficiari privați pentru a putea face achiziții în proiecte, a precizat marți Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care descrie modul în care se deschid conturile în platformă.  

În cadrul apelurilor de proiecte aferente Acțiunii 4.1.1. „Investiții în activități productive din POC 2014–2020” lansate în luna august a anului trecut și desfășurate pe platforma electronică „Granturi IMM”, solicitanții interesați au depus:

 •     1.844 proiecte care totalizează peste 606 milioane euro ca sumă de finanțare nerambursabilă solicitată în cadrul componentei de ajutor de stat; bugetul disponibil, care depășește 358 milioane euro, presupune încheierea de contracte de finanțare cu aproximativ 1100 beneficiari;
 •     673 proiecte, prin care se solicită în total peste 109 milioane euro, în cadrul componentei de minimis; estimativ, bugetul pus la dispoziție acestui apel, adică peste 79 milioane euro, va permite încheierea de contracte de finanțare cu peste 450 beneficiari.

După semnarea contractelor de finanțare, beneficiarii selectați au obligația de a încărca documentele aferente proiectelor lor pe platforma MySMIS, prin intermediul căreia vor derula, în continuare, implementarea proiectelor.

În cazul realizării de achiziții în cadrul proiectelor finanțate din Acțiunea 4.1.1 – POC, beneficiarii trebuie să respecte prevederile Ordinului nr. 1284/2016, care stabilește regulile aplicabile achizițiilor realizate de către beneficiarii privați.

Concret, achizițiile de acest tip presupun înregistrarea și accesul beneficiarilor în Platforma Achiziții beneficiari privați, AICI.

Aceasta poate fi accesată și site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, secțiunea Programe.

Pentru publicarea anunțurilor în Platforma Achiziții beneficiari privați este necesară autentificare, cu credențiale de acces, adică nume de utilizator și parolă.

Pentru eficientizarea acțiunii de obținere a credențialelor și, implicit, a accelerării demersurilor în vederea implementării cu succes a proiectelor contractate, a fost realizată o actualizare din punct de vedere tehnic a acestei etape, în acest moment fiind posibilă obținerea acestor elemente doar în baza codului SMIS obținut la înscrierea proiectului în MySMIS, independent de finalizarea fluxului în platforma MySMIS, proces ce se va desfășura în paralel.

Concret, beneficiarii trebuie să solicite credențialele de acces la adresa de e‑mail: achizitiiprivati.poc@mfe.gov.ro , menționănd toate informațiile de mai jos aferente proiectului pe care îl implementează, necesare pentru obținerea user-ului și parolei:

 1. Regiune:Judet:
 2. Localitate:
 3. Cod SMIS:
 4. Nume proiect:
 5. Data semnare:
 6. Data finalizare proiect:
 7. Număr înregistrare: (numărul contractului de finanțare încheiat între MIPE și beneficiar)
 8. Nume Beneficiar:
 9. Adresa Beneficiar:
 10. Nume persoană contact:
 11. Funcție persoană contact:
 12. Telefon contact:
 13. FAX contact:
 14. E‑mail contact:

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4692
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 945
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri