Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2021: Sprijin de 185 de milioane de euro pentru tinerii care nu lucrează și nici nu merg la școală

Thumbnail

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a dat startul semnării contractelor din cadrul Programul Operațional Capital Uman „Viitor pentru tinerii NEETs” în valoare totală de peste 185 de milioane de euro.

Am mai scris pe StartupCafe.ro despre aceste proiecte care vor fi derulate de firme, ONG-uri, institiții de stat, prin care urmează să fie acordate și granturi de până la 25.000 de euro unor tineri fără joburi, pentru a deveni patroni.

În total sunt 99 de proiecte câștigătoare mari. Primele 12 contracte de finanțare cu administratorii de granturi (firme, ONG-uri, institușii etc.) au fost semnate miercuri la  minister, urmând ca restul să fie semnate în zilele următoare.

Cele 12 contracte de finanțare semnate miercuri au o valoare 32,27 milioane de euro, a precizat MIPE într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

În toate cele 99 de proiecte câștigătoare vor fi incluși 60.000 de tineri NEETs („Not in Employment, Education or Training”), șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani.

Tinerii „vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor, astfel încât să poată să-și finalizeze studiile obligatorii, să urmeze cursuri de calificare profesională în meserii pentru care este o mare cerere pe piața muncii și să își găsească un loc de muncă”, a precizat ministerul.

Pe lângă aceasta, 1.500 de tineri vor fi ajutați să-și deschidă propria afacere, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.
 
„Prin aceste contracte avem un singur scop: asigurarea unui viitor sigur tinerilor NEETs acasă, în România. Sunt mulți tineri, care nu și-au finalizat studiile și care nu au nici un loc de muncă. Acești tineri reprezintă o resursă imensă pentru România, iar noi vrem să-i ajutăm să-și găsească un loc de muncă bine plătit. Este una din cele mai importante obiective ale acestei guvernări: asigurarea unui trai decent acasă, în țară. Doresc să mulțumesc colegilor mei din minister, colegilor de la POCU pentru că susțin aceste proiecte, că sunt interesați de soarta tinerilor” – a declarat Hegedüs Csilla, secretar de stat.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
11675
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Claudiu
Popescu
Stie cineva unde se pot face inscrierile pentru participarea la program?
Din cate vad sunt eligibil, insa nu am reusit sa gasesc un portal pe care sa ma pot inregistra.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri