Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2020: Până la 110.000 Euro fiecare, pentru firme IT de educație

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii (IMM) din România și Republica Moldova, care dezvoltă tehnologii în domeniul educației (edtech), se pot înscrie la un accelerator de afaceri european pentru a putea obține finanțări nerambursabile de până la 110.000 de euro fiecare.

Înscrierile la IMPACT EdTech se fac AICI, până pe 3 septembrie 2020, ora 13.00 CEST, adică 14.00, ora României.  

Acceleratorul de afaceri are disponibil un buget total de 1,3 milioane de euro, din care va finanța 12 firme cu cel mult 110.000 de euro fiecare, fără să le oprească părți sociale.

Finanțarea se va acorda în urma unui program de 5 luni de sesiuni de mentorat și training pentru  dezvoltarea ideii de business și a produsului.

La selecție pot aplica firme mici și mijlocii (IMM) și startup-uri din cele 27 de state membre UE, inclusiv România, precum și din țările asociate programului Horizon 2020, între care se numără și Republica Moldova.

Se caută echipe care dezvoltă tehnologii în domeniul educației, în principal pentru continuitatea proceselor de școlarizare pe perioada măsurilor de limitare a pandemiei coronavirus COVID-19.

IMPACT EdTech deschisese anterior un program de accelerare și incubare de business până pe 30 iunie, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro. Apoi, însă, în contextul crizei COVID-19, a lansat acest noul apel de înscrieri, extraordinar, pentru startup-urile și IMM-urile ce vin cu soluții tehnologice care răspund la provocări legate de situația determinată de coronavirus în domeniul educației.

IMPACT EdTech este un accelerator de business cu sediul la Bruxelles, inițiat de European Schoolnet, o rețea care reprezintă ministere ale educației din 34 de țări.

Parallax

Vizualizari
5766
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Daniel
Bl
Ce dragut. Programul a inceput pe 3 iulie, iar stirea asta apare pe 17 august. Multumim ca sprijiniti start-up-urile romanesti.
Claudiu
Zamfir
Multumesc ca ma ajuti sa sprijin startup-urile

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri