Claudiu Zamfir

Florin Jianu (Consiliul IMM): Se discută ca Startup Nation 2024 să se facă din fondurile europene PEO

Thumbnail

Guvernanții discută cu Comisia Europeană posibilitatea deschiderii unei a patra ediții a programului Startup Nation, în anul 2024, pe fonduri europene din Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, a declarat președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu, inițiatorul programului de finanțare a micilor afaceri.

„Există două linii de finanțare din Programul Educație și Ocupare (PEO) în care, într-adevăr - am înțeles că se dicută cu Comsia Europeană, avem aceste informații de la Ministerul Economiei și de la MIPE - se discută pentru a se deschide o nouă ediție a Startup Nation” - a spus Jianu, vineri, într-o conferință de presă.

În context, el s-a exprimat pentru o variantă în care Start-Up Nation, program gestionat de Ministerul Economiei, să primească doar o parte din banii disponibili, iar restul să fie alocați altor programe de antreprenoriat, care să fie derulate prin intermediul unor administratori de grant, cum sunt sindicatele, patronatele, organizațiile neguvernamentale.

„Noi credem că e bine să existe un mix între un program Start-Up Nation al Guvernului  și scheme de antreprenroiat ale organizațiilor părivate, pentru că s-a dovedit un mix util. Nu sunt neapărat în favoarea ca ministerul să ia toți banii din aceste axe și să deschidă Startup Națion, pentru că au fost operatori cum sunt sindicatele, patronatele, ONG-urile, care au implementat astfel de proiecte cu rezultate foarte bune. Viteza e cheia răspunsului. În ultimii ani, am căpătat o încredere din ce în ce mai mare în implementatorii privați de scheme de sprijin, am văzut rezultatele lor pe economie sociale, pe startup-uri ale studenților, pe zone defavorizate, au avut rezultate mai bine și eficiente” - a spus Jianu.

„Dar prea puține call-uri deschise. Mă așteptam ca la acest început de an să fie o avalanșă de apeluri, dar se pare că viteza este scăzută în continuare și nu înțelegem de ce, pentru că suntem deja în 2024, e târziu” - a mai spus el.

 

Parallax

Vizualizari
1518
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri