Claudiu Zamfir

Europarlamentar: Despăgubiri UE de numai 10 milioane EUR pentru fermierii români

Thumbnail

Fermierii români afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina vor avea la dispoziție despăgubiri europene de numai 10 milioane de euro în total, mai puțin și decât cei din Bulgaria, acuză, vineri, europarlamentarul Dacian Cioloș, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Fostul comisar european pentru agricultură cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul în care România a negociat sprijinul destinat producătorilor români de cereale.

„Îi cer președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru modul dezastruos în care a negociat compensațiile de la Comisia Europeană. Fermierii români sunt nedreptățiți din cauza incapacității de negociere la vârful Ministerului Agriculturii și a incompetenței administrației.  

Producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectați de importurile din Ucraina, vor primi cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE. România va primi o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, și Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro. Așa cum a fost și în cazul Schengen, această situație este încă o dovadă că avem lideri politici irelevanți la nivel european, incapabili să ne apere interesele” - a acuzat Cioloș.

Europarlamentarul REPER (Renew Europe) spune că îi va cere comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, „să reevalueze impactul crizei cerealelor asupra agricultorilor români și să crească despăgubirile cuvenite României”.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
750
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri