Redacția StartupCafe.ro

Mai mult de jumătate dintre beneficiarii de fonduri prin Măsurile 1 și 2 au ales Banca Transilvania. Urmează Măsura 3-investiții, cu credite-punte

Thumbnail

Mai mult de jumătate dintre beneficiarii microgranturilor de câte 2.000 de euro prin Măsura 1 și granturilor de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro prin Măsura 2 din schema de ajutoare de stat de redresare din criza COVID-19 au ales Banca Transilvania ca bancă parteneră, prin intermediul căreia să-și primească fondurile de sprijin. BT este pregătită să acorde și credite-punte firmelor care vor accesa Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, care urmează să fie lansată de către Ministerul Economiei.

Într-un comunicat remis StartupCafe.ro, Banca Transilvania menționează:

  • Dintre cele aproape 51.500 de firme înscrise în programul de microgranturi și granturi, Măsura 1 şi 2, aproape 31.250 au ales Banca Transilvania.
  • BT transferă antreprenorului eligibil banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în maxim 7 zile.
  • Banca informează antreprenorii în timp real cu privire la fiecare etapă a programului.

Banca Transilvania va face primele plăţi până la finalul acestei săptămâni pentru microîntreprinderile, PFA-urile şi ONG-urile care au ales BT ca bancă parteneră în programul guvernamental. Banca a alocat resurse pentru a asigura derularea rapidă a programului, iar banii să ajungă cât mai repede la antreprenorii eligibili. Peste 60% din firmele înscrise au ales Banca Transilvania în acest program.

Banca ia legătura în această perioadă cu firmele beneficiare pentru deschidere de cont şi/sau activarea produselor şi serviciilor BT care să le asigure derularea granturilor cu costuri reduse şi – în cea mai mare parte – paşii să fie online. Banca Transilvania transferă antreprenorilor eligibili banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în maxim 7 zile, iar toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt gratuite.

Pentru firmele care aleg să beneficieze de granturi pe Măsura a 3-a, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, BT este pregătită să ofere credite-punte şi, după caz, credite pentru cofinanţare.

Firmele şi PFA-urile care nu lucrează cu BT – dar care au un singur asociat – pot deschide tot online cont curent, prin NEO Cont. Clienţii BT care nu au online banking vor primi în mod automat  BT24. Banca deschide automat subconturile de grant clienţilor BT după ce primeşte lista beneficiarilor de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Antreprenorii au la dispoziţie un chatbot, Raul de la BT, prin care pot afla informaţii non-stop şi despre programul de granturi, prin Facebook Messenger, Skype şi pe WhatsApp (prin adăugarea în lista de contacte a numărului de telefon 0757080006).  De asemenea, banca a pregătit pe site o secţiune dedicată acestui program, care cuprinde informaţii utile pentru clienţi, cum ar fi Ghidul pentru microgranturi şi Ghidul pentru grantul de capital de lucru.

Programul este iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri şi este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020. Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
8194
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 045
Adauga comentariu
poza de profil
sorin
vladoiu
in RAPORTUL DE PROGRES al solicitantului se cere ordinul de plata, asta nu se mai foloseste , se face plata online cu cardul sau transfer bancar, astia sunt sanatosi la cap?
poza de profil
De ce
nu merge?
Online se generează tot un OP
poza de profil
Victor
G.
Fiti atenti ca platile trebuie facute direct din contul de microgrant, nu merge cu transfer catre cont curent si plata dupa.
poza de profil
sorin
vladoiu
La plata comenzilor online se poate plati si transportul marfii sau trebuie bagati banii de transport in contul de microgranturi?
poza de profil
Radu
Stanescu
poza de profil
Cristian
D
Eu la Masura 1 am SRL pe pozitia 270 si nu am primit contract pana acum, cererea are statusul "Transmisa". Conform procedurii lor de impartire a pozitiilor pentru verificare catre agentiile regionale, eu ar trebui sa fiu la agentia Brasov, deci daca pana acum nu am primit nimic, inseamna ca agentia Brasov nu a ajuns nici macar la nr 270 din 2000 si ceva de pozitii pe care le are de verificat. Cam asa se misca lucrurile. Iar in momentul asta eu nu ma mai astept ca anul asta sa vad contract, avand in vedere ca acum e mini-vacanta de 1 dec, apoi vin alegerile, deci orice alt proiect trece pe planul 2, dupa asta mai sunt 2 saptamani pana la vacanta de iarna, timp in care nu cred ca se va misca nimic. Deci ne auzim la anul.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri