Raluca Abrihan

Topul țărilor europene cu cele mai multe investiții în startup-uri Fintech. Pe ce loc se află România

Thumbnail

Investițiile în firme fintech la nivel european au fost în total de circa 4 miliarde de euro, în prima jumătate a anului trecut, potrivit unui raport Tech.eu. Cele mai multe investiții le-au primit firmele din Marea Britanie și Germania.

Firmele fintech europene au strâns în total 3,52 miliarde euro în 2018. Totalul investițiilor a crescut cu 150%, la 8,81 miliarde euro în 2019. În prima jumătate a anului 2020, aproximativ 4 miliarde de euro au fost investite în startup-urile europene de fintech, iar estimările Tech.eu arată că suma investițiilor pentru tot anul trecut ar fi de circa 10 miliarde de euro.

Datele raportului mai arată că domeniul Fintech este cel care a atras cele mai multe finanțări în ultima perioada la nivel de startup-uri europene, în prima jumătate a anului trecut au fost ridicate circa 2019 runde de finanțare de către firmele din acest domeniu.

“Dimensiunea rundelor de finanțare pentru companiile fintech crește rapid: dimensiunea medie a finanțării pe rundă s-a dublat în intervalul 2018-2019, spre exemplu, de la aproximativ 11 milioane de euro în 2018 la 25,5 milioane euro în 2019”, mai arată raportul citat.

Cele mai multe finanțări au fost obținute de firmele fintech din Marea Britanie, Germania și Suedia.

România se află pe ultimul loc într-un clasament care include 20 de țări, cu 5 finanțări notabile, identificate de Tech.eu. Iată mai jos graficul cu topul celor 20 de țări.

Thumbnail

sursa grafic: Tech.eu

Parallax

Vizualizari
930
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri