Claudiu Zamfir

REMINDER: Termenul de înscriere la programul Femeia Antreprenor 2022, cu granturi de max. 40.000 EUR, se apropie de final

Thumbnail

Antreprenoarele românce care vor să obțină fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei (circa 40.000 euro) fiecare se apropie de termenul de înscrieri la programul Femeia Antreprenor 2022 - avertizează luni Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), într-un comunicat de reamintire transmis StartupCafe.ro.

Înscrierile se fac AICI, pe portalul de granturi IMM Recover, până pe 30 septembrie, ora 20:00. Mai sunt, așadar, 5 zile până la exprirarea termenului de aplicare la finanțarea „Femeia Antreprenor – 2022”.

MAT spune că va finanța minimum 1.000 de firme, bugetul programului pentru anul 2022 fiind de 197 milioane de lei. Inițial, bugetul pentru program era de 157,624 milioane de lei, credite bugetare, dar la rectificarea bugetară s-au mai adpugat 40 de milioane de lei, credite de angajament, așa cum a arătat anterior StartupCafe.ro, informația fiind confirmată acum de minister.

Înscrierile s-au deschis pe data de 18 august 2022, iar până luni, 26 septembrie, în jurul orei 15.20, au fost depuse online 4248 dosare la programul Femeia Antreprenor.

„Antreprenoriatul românesc s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Cu toate acestea, putem constata că, deşi numărul afacerilor înfiinţate de către femei este în creștere, încă există diferențe semnificative comparativ cu afacerile fondate de bărbați. Astfel, prin programul de finanţare «Femeia Antreprenor» dorim să încurajăm egalitatea de șanse în mediul antreprenorial și să diminuăm decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Amintim că, pentru a fi eligibile în vederea obţinerii finanţării în cadrul programului Femeia Antreprenor, societăţile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi trebuie să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante.

Parallax

Vizualizari
5890
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri