Claudiu Zamfir

Noi finanțări pentru startup-uri din Romania, de la investitori tech

Thumbnail

Startup-urile IT românești vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la investitori cu experiență în zona de tehnologie, care oferă și asitență în dezvoltarea de produs și business.

Fortech Investments este noul braț de investiții al Fortech, o compania românească ce oferă servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software, de aproape 20 de ani.

În următorii 2-3 ani, Fortech Investments plănuiește să investească capital în peste 15 startup-uri tech și să încheie cel puțin 3-4 parteneriate de tip Joint Venture, în special în domenii precum Sănătate, Finanțe, Educație, Transporturi  sau Producție - a informat, marți, compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Noua ramură investițională spune că vrea să susțină startup-urile aflate în orice stadiu de dezvoltare să-și atingă obiectivele de business, sprijnindu-le în patru direcții diferite:

  • Venture Capital,
  • Joint Venture,
  • Mergers & Acquisitions,
  • Dezvoltare de produs și business.

Pe lângă capital, Fortech Investments spune că oferă antreprenorilor fondatori de startup-uri și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.

„Start-up-urile și antreprenorii au acum nevoi mult mai diverse. De aceea, activăm în patru direcții diferite, în funcție de gradul de implicare și de maturitatea companiilor și a antreprenorilor. Vrem să creăm produse la nivel intern, dar, totodată, și să îi ajutăm pe alții să-și transforme viziunea în realitate, sub forma unor parteneriate de tip Joint Venture. Aici noi completăm lista de nevoi și capabilități cu smart-money, specialiști  sau consultanță în diverse arii”, spune Valentin Filip, Managing Director Product Investments.

Opțiuni pentru start-up-uri în orice etapă de dezvoltare

Antreprenorii la început de drum, care au înființat un start-up tech care a dat deja dovadă de tracțiune inițială, pot accesa una dintre cele două runde de finanțare pe care Fortech Investments le oferă ꟷ Pre-Seed sau Seed.

De asemenea, există și posibilitatea de a face exit, intrând în familia Fortech, unde antreprenorii vor primi resursele și spațiul necesar pentru a-și duce start-up-ul acolo unde își doresc.

„Pentru start-up-uri avem la dispoziție două runde de finanțare ꟷ Pre-Seed sau Seed ꟷ sau le oferim opțiunea de exit și îi primim în cadrul Fortech Group, unde vor putea să se concentreze, așa cum trebuie, pe nevoile business-ului lor, fără a avea grija resurselor, a oamenilor sau a timpului limitat”, a mai explicat Valentin Filip.

Și antreprenorii care cunosc deja bine industria în care lucrează și nevoile pieței pot să apeleze la Fortech Investments, pentru un parteneriat de tip Joint-Venture, unde timpul, cunoștințele și rețeaua lor profesională pot fi folosite eficient, în timp ce compania completează lista de capabilități cu capital, dezvoltare de software, recrutare sau marketing și vânzări, în funcție de nevoi.  

„Dacă nu ai făcut încă pasul spre antreprenoriat, dar ai o idee în care crezi, Fortech Investments o poate valida și, apoi, o putem transforma împreună într-un produs și business de succes” - a mai spus Filip.

Telios și alte startup-uri susținute de Fortech

În ultimii 5 ani, firma Fortech a investit deja în 13 start-up-uri tech peste 4 milioane de euro, majoritatea din SUA.

În ultimul an însă, s-a concentrat pe piața românească, ultima investiție majoră fiind în start-up-ul de telemedicină Telios, cu o sumă de 400.000 de euro.

„Am abordat Fortech Investments odată cu preocuparea noastră de a transforma Telios Care dintr-un start-up mid-stage într-unul în expansiune. Am vrut să realizăm acest lucru dezvoltând procese și scopuri operaționale și de marketing mult mai eficiente, care să cuprindă nu doar România, ci și Europa de Est. Rezultatul a fost că cei de la Fortech Investments au adăugat mai multă profunzime nu doar produsului nostru, ci și echipei noastre, furnizând expertiză și abordând investiția într-o manieră relaxată.

Am avut discuții foarte deschise în timpul cărora am înțeles că procesele noastre de gândire sunt similare. Acest lucru ne-a ajutat să dezvoltăm o relație puternică și, în cele din urmă, un parteneriat de succes”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

 

Parallax

Vizualizari
913
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri