Claudiu Zamfir

Noi finanțări de 1-3 milioane Euro pentru startup-uri IT românești, printr-un fond de investiții bucureștean

Thumbnail

Startup-urile IT din România și Republica Moldova vor putea obține finanțări de capital de risc de câte 1-3 milioane de euro, în schimbul unui pachet de părți sociale din afacere, de la un fond de investiții lansat, miercuri, la București.

Fondul Catalyst România II are în acest moment o valoare de 26 de milioane de euro și își propune să ajungă la 40-50 de milioane de euro în următoarele 9-12 luni.

Din acești bani, fondul vrea să acorde runde de investiții medii de 1-3 milioane de euro unui număr de circa 16 startup-uri sau alte firme early-stage - a spus Marius Ghenea, managing partner al Catalyst România.

El a menționat că o firmă va putea obține astfel investiții de câteva sute de mii de euro, dar și de 4-5 milioane de euro cumulat, prin runde ulterioare de finanțare.

Fondul caută „companii care cresc repede - să le spunem startup-uri, dacă vreți - dar e vorba de companii în stadiu inițial de dezvoltare - early-stage - care au demonstrat deja tracțiune pe piață, dar au nevoie de finanțare în continuare pentru creștere rapidă. Vom oferi tichete de 1-3 milioane de euro pe companie unui număr de 16 companii, pentru a susține expansiunea și internaționalizarea firmelor”, a menționat Ghenea.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele pentru a putea primi finanțări se numără:

  • să aibă o echipă de conducere experimentată,
  • să aibă un produs și clienți,
  • să obțină deja venituri anuale de peste 500.000 de euro.

Principalele domenii vizate sunt:

  • aplicații pentru enterprise
  • servicii și infrastructură,
  • aplicații verticale de business de diverse categorii.
  • eCommerce, marketplace,
  • platforme online,
  • media și comunicare online.

Fondul se va concentra pe investiții în startup-uri din România, dar va avea în vedere și alte țări din Europa de Est, ca Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova.

Catalyst România Fund II este sunținut de Fondul European de Investiții (FEI), cu 15 milioane de euro, la care se adaugă contribuții din partea altor investitori instituționali și individuali.  

Aceasta este cea de-a doua generație de fonduri Catalyst România. Primul fond, de 15 milioane de euro, a fost lansat în anul 2012 și a finanțat 10 firme de tehnologie românești, printre care: SmartBill (platformă de facturare), Vola (agenție online de voiaj), 123Form Builder (formulare online), SmartDreamers (platformă de resurse umane), Vector Watch (ceasuri inteligente).

Catalyst by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri