Claudiu Zamfir

Start-Up Nation: Statul plătește fondurile doar firmelor care demonstrează angajările

Thumbnail

Ministerul Economiei a reluat plata fondurilor nerambursabile restante, de maximum 200.000 de lei fiecare, către beneficiarii vechiului program Start-Up Nation 2018-2019, dar avertizează firmele solicitante că nu vor primi banii decât dacă demonstrează că au creat locurile de muncă pe care le-au promis în planurile de afaceri.

Din 29 martie 2021 până pe 2 aprilie Ministerul Economiei a plătit 422 de deconturi restante, în valoare totală de 82,1 milioane lei. Peste 4.000 de firme așteaptă să li se deconteze cheltuielile din proiectele Start-Up Nation 2018-2019. Bugetul alocat în anul 2021 pentru plățile Start-Up Nation este de 642 milioane de lei, sub necesarul de  857 milioane lei care era înregistrat la începutul anului.

Plățile au fost făcute în ordinea deconturilor care au întrunit toate condițiile de eligibilitate și au prezentat documentația completă, în limita deschiderilor bugetare disponibile până la acest moment - a menționat Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului „face apel la beneficiarii care au depus documenția spre decontare să transmită cu celeritate către agențiile teritoriale răspunsurile la solicitările de clarificari privind crearea locurilor de muncă. Plățile se pot efectua doar dacă beneficiarii demonstrează crearea locurilor de muncă”.

„Am început și plățile pentru programul Start-Up Nation. Subliniez că e vorba de o măsură de ajutor a statului român, care s-a făcut după ureche și astfel s-a ajuns la situația în care plățile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani. Am decis să plătim datoriile celorlalte guvernări, care în loc să trateze just o măsură pentru antreprenoriat, doar au mimat deschiderea către mediul de afaceri, în scopuri pur de imagine politică. Continuăm să plătim promisiunile statului către mediul de afaceri” - a scris pe Facebook ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Ediția a doua a programului Start-Up Nation, în care se fac aceste plăți, a demarat în decembrie 2018, între Crăciun și Revelion. Peste 33.000 de firme s-au înscris în perioada 27 decembrie 2018-12 februarie 2019. Dintre acestea, aproape 10.000 de firme s-au calificat la finanțare. Guvernele succesive au tot amânat alocarea banilor pentru plăți, iar pandemia COVID care a izbucnit în martie 2020 a afectat grav și firmele din program.

Multe dintre ele s-au văzut cu activitatea blocată sau diminuată și nu au mai reușit să facă angajările asumate în planurile de afaceri. De asemenea, peste 4.000 dintre firmele care și-au îndeplinit obligațiile așteaptă și acum banii promiși de stat.

Descarcă listele cu cele 422 de firme care și-au primit acum banii în cadrul Start-Up Nation 2018-2019:

situatia plata deconturi sun sapt 29.03 - 02.04.xlsx

Parallax

Vizualizari
11618
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Adrian
Miron
Dle Ministru - nu plătiți datorii ale altor guvernări, ci plătiți datoria Statului față de antreprenori...că nu veniți vreunul cu bani din propria grădină și ne dați nouă ceva!!!! Puțin respect față de mediul de afaceri! Mai reduceți afirmațiile acestea politice - ne-am săturat de incompetență!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri