Claudiu Zamfir

Noutăți Start-Up Nation: Scade comisionul la garantarea creditelor-punte de la Banca Transilvania și CEC

Thumbnail

Firmele câștigătoare în ediția 2018-2019 a programului Start-Up Nation, care accesează credite-punte de la Banca Transilvania sau CEC Bank, vor putea beneficia de reducerea comisionului de garantare, a anunțat, luni, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro .

FNGCIMM este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind si in cadrul celei de- a doua editii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de Banca Transilvania și de CEC Bank.

FNGCIMM s-a pozitionat in campania 2017-2018 ca principal sustinator al  start-up-urilor declarate eligibile si care au solicitat creditul punte, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%.

Începand cu data de 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor inregistrate in activitatea de garantare a creditelor acordate in cadrul Programului Start-Up Nation și eficientizării unor mecanisme interne ale societatii, FNGCIMM a redus comisionul de garantare până la 1,95% din valoarea creditului.

„Reducerea costurilor de finantare  reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului Start-Up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare”, a declarat Gheorghe Lapadat, director general al FNGCIMM

Comisionul se va aplica garantiilor nou emise in favoarea beneficiarilor Programului Start -Up Nation, inclusiv celor care au situatii financiare incheiate, cu conditia ca la data solicitarii creditului garantat sa aiba o vechime mai mica de 36 de luni de la data infiintarii.

Comisionul de garantare este o cheltuiala eligibila, care poate fi decontata din ajutorul financiar nerambursabil acordat in cadrul programului Start Up Nation.

Pentru prima etapa a Programului Start-up Nation, FNGCIMM a fost un partener activ pentru circa 5100 de antreprenori aflati la inceput de drum, garantând credite de aproape 1 miliard de lei.

Reamintim că inițial comisionul de garantare FNGCIMM era de 3,8% și putea să scadă la 2,48% prin accesarea contragaranției de la Fondul Român de Contragarantare (FRC).

Citește și:

Noutăți Start-Up Nation: Scădere de comision la garantarea creditului-punte

Parallax

Vizualizari
1993
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri