Claudiu Zamfir

Noutăți Start-Up Nation: 6 întâlniri cu antreprenorii, în august 2019

Thumbnail

Antreprenorii vor putea participa, în luna august 2019, la 6 întâlniri cu reprezentanții Băncii Transilvania și ai Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, pentru detaliile creditelor-punte acordate în programul Start-Up Nation și ale garanțiilor.

Banca Transilvania (BT) şi Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) susțin, prin consultanță şi finanțare, antreprenorii aflați la început de drum, admişi în Programul Start-Up Nation 2018 – 2019.

Potrivit unui program oficial transmis miercuri de Banca Transilvania, în luna august 2019 vor fi organizate 6 întâlniri cu antreprenori din tot atâtea localități, în cadrul cărora BT şi FNGCIMM prezintă următoarele:

  • Soluția de finanțare: creditul punte de la Banca Transilvania se poate folosi la plata avansului pentru bunurile din proiect şi pentru cheltuieli forfetare. Dobânda este fixă, de 4,5%/an, comisionul de acordare este de 0,75%, iar perioada de finanțare este de până la 2 ani. Garanția FNGCIMM este pentru 80% din valoarea împrumutului.

 

  • Soluția de garantare: presupune un comision de garantare de 1,95% (scăzut de la 3,8%), respectiv aprobarea de către FNGCIMM în maxim două zile a cererilor de garantare pentru cei care au documentația corect și complet întocmită.

Peste jumătate dintre antreprenorii eligibili din programul SUN 2019 sunt clienți ai Băncii Transilvania. Sunt demarate discuții cu peste 3.500 dintre ei şi au fost deja aprobate peste 300 de credite-punte.”  – declară Daniel Szekely, Director Executiv, IMM, Banca Transilvania.

Pentru a facilita accesul antreprenorilor la sursele de finanțare, suntem preocupați să oferim un nivel confortabil al costurilor de garantare. În acest sens, pentru ediția din acest an a programului Start-Up Nation am ajustat comisionul până la 1,95% din valoarea garanției acordate“ - afirmă Gheorghe Lăpădat, Director General FNGCIMM.

Calendar întâlniri cu BT și FNGCIMM, Start-Up Nation

Întâlnirile au loc în:

  • Ploieşti (1 august),
  • Braşov (13 august),
  • Timişoara (20 august),
  • Constanța (22 august),
  • Iaşi (27 august),
  • Oradea (29 august).

Participanții au ocazia să afle detalii despre soluțiile de finanțare pe care le au la îndemână; programul Start-Up Nation, de la idee la implementare; oferta FNGCIMM, respectiv avantajele garanțiilor financiare. Banca Transilvania va fi reprezentată de Dragoş Ungureanu - Director Adjunct Comercial IMM şi de Leonard Cornoiu – Director, Departamentul Programe Europene.

Înscrierile se fac pe pagina de Facebook BT, secțiunea Evenimente.

Cum susține Banca Transilvania antreprenorii prin Pachetul Start-Up Nation:

Pachetul BT Start-Up Nation cuprinde 10 produse, servicii şi facilități complementare bankingului: credit-punte, cont curent, facilitatea Contul primul an gratuit şi facilităţi complementare bankingului pentru primul an de business.

Creditul-punte este destinat acoperirii cheltuielilor curente – eligibile, aferente planului de afaceri - din programul de finanțare până la efectuarea tranşelor din suma nerambursabilă de maximum 200.000 de lei (≈43.000 de euro). Dobânzile, comisioanele BT şi comisionul de garantare a creditului de FNGCIMM sunt cheltuieli eligibile, din ajutorul nerambursabil. Dobânda fixă a creditului-punte de la BT este de 4,5%, iar comisionul de acordare este de 0,75%.

Prin participarea la aceste întâlniri, Banca Transilvania are ocazia să poarte un dialog direct cu antreprenori locali şi să încurajeze, şi pe această cale, înființarea de afaceri noi. BT este una dintre băncile selectate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat pentru distribuția Alocației Financiare Nerambursabile.

Prin programul Start-Up Nation 2018 – 2019 sunt oferite pentru afaceri la început de drum fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei. Au fost peste 33.000 de aplicanți, dintre care până acum s-au calificat pentru finanțări aproximativ 8.600.

Citește și:

Start-Up Nation 2018-2019: Cele 10 produse, servicii şi facilități oferite de Banca Transilvania

Parallax

Vizualizari
2114
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri